Workshops Proeven aan horeca keuzedelen

Programma

13:00-13:30   Inloop en koffie/thee
13.30-13.45   Opening door uitgever Tendens Heleen Kooistra
13.45-14.30   Keuzedeel van Grond tot Mond – Marion Schoemakers 
14:30-14:45   Pauze 
14.45-16.30   Keuze uit de 4 workshops
16.30-18.30   Diner en borrel

Na de pauze kun je deelnemen aan een workshop. Lees hieronder meer over de workshops. 

 

AZIATISCH KOKEN  
Door Tim Kan
Tim Kan, Aziatische meesterchef en ambassadeur van de Kantonese keuken, gaat actief met jou aan de slag in een kookstudio en leert je van alles over de Aziatische keuken. 

BIERKENNIS WORKSHOP 
Leer bier proeven als een pro bij de workshop Bierkennis. Deze workshop is er voor de echte bierliefhebber die al wel iets over bier weet en zich graag verder wil verdiepen in de materie. In de workshop Bierkennis leer je bierstijlen te onderscheiden en te benoemen. Daarnaast kom je meer te weten over verschillende bier en spijs-combinaties, de ingrediënten en het brouwproces. Met de toenemende populariteit van speciaalbier is het voor iedereen met een horeca-achtergrond nuttig om meer van dit product af te weten. Zodat je deze kennis mee kunt geven aan studenten Bediening of Keuken. Of wie weet inspireer je een student in de richting van een carrière als biersommelier.

 

ALLERGENEN 
Door Arnoud Odink
Wil je gasten goed kunnen informeren over allergenen in je gerechten? Of zoek je als chef inspiratie om allergeenvrij te koken? Arnoud Odink, auteur van Eetcultuur- en wensen, is expert op dit gebied en leer je op speelse wijze meer over allergenen. 

DUURZAAM ONDERNEMEN 
Door Jos Klerx, sectorspecialist Horeca en Recreatie bij de Rabobank
Elke onderneming heeft te maken met duurzame uitdagingen: productiekosten verlagen, minder grondstoffen gebruiken en duurzame producten op de markt brengen. Als bedrijven en personen samen optrekken gaan duurzame ontwikkelingen sneller. Met financiële diensten en toegang tot kennis en netwerken ondersteunt de Rabobank op het gebied van duurzaam ondernemen. In deze workshop geleid door sectorspecialist Horeca en Recreatie, Jos Klerx, ga je zelf een duurzaam ondernemingsplan maken. In deze sessie kom je meer te weten over wat duurzaam ondernemen inhoudt en weet je hoe je studenten een duurzaam ondernemingsplan kunt laten opstellen. Heb je al een keuze gemaakt? Geef dit aan via de onderstaande button en dan zien wij je graag op dinsdag 5 november!