Petje af

Ellen Dijk - Stimulans

Mijn verhaal gaat over Ralf, als 14 jarige jongen bij mij in de BBL groep...ongemotiveerd, vol boosheid en agressie, lastige thuissituatie, kortom met iedere docent bonje. Toen ik hem zag was het 'love at first sight': een kwetsbare, zeer talentvolle jongen die zocht naar een stukje vertrouwen, erkenning. 

Hij vertelde een keer dat hij koken erg leuk vond, maar dat er thuis zelden gekookt werd. Ik nodigde hem uit om voor mijn man en kinderen te komen koken! Een heerlijke visschotel serveerde hij met trots. Er ontstond een mooie vriendschap tussen Ralf en mijn man; samen vissen, koken, huiswerk plannen. Ralf veranderde en iedereen zag het, waardeerde het.

Na zijn examen koos Ralf voor een Horeca-opleiding. Met glans behaald en nu kok in een brasserie in ons dorp. We zien elkaar minder, maar dat is goed.

Laatst reserveerde ik een tafeltje bij hem en vol trots liet hij de menukaart zien; de visschotel had er een prominente plek gekregen. .met een bijzondere naam; mon bon départ (mijn goede start). Je snapt dat ik een traantje moest wegpinken! Petje af voor Ralf!