Studiedag ‘Samen Mediawijs’

Kinderen van nu groeien op in een digitale wereld. Een wereld die snel verandert en waarin naast face to face contact sociale media een prominente plek innemen. Kinderen hebben over het algemeen een drang om te ontdekken. Alles om hen heen te willen verkennen. Die verkenning wordt door volwassenen begeleid. Dat betekent dat er nu een generatie, die zelf overwegend zonder digitale middelen is opgegroeid, kinderen moet opvoeden die in een gedigitaliseerde wereld leven. Dat is een uitdaging. Een studiedag over ‘Samen Mediawijs’ kan hierin ondersteunen. Volwassenen maken kinderen wegwijs en andersom.

De volwassenen kunnen kinderen een goede begeleiding bieden door in contact te blijven en steeds weer benieuwd te zijn naar wat kinderen bezighoudt. Samen reflecteren, communiceren en leren. En ook grenzen stellen, meekijken, meedenken, ondersteunen, aanmoedigen, beschermen, ervaringen delen: kortom, voortdurend met elkaar in gesprek blijven. Van de volwassene vraagt dat een leergierige en communicatieve houding. ‘Samen Mediawijs’ kan betekenen dat wij leren van kinderen en kinderen van ons. Een mooi wederkerig proces.

Doelen van de studiedag

  • Leerkrachten weten dat mediaopvoeding een dynamisch, aan leeftijd gebonden proces is.
  • Leerkrachten zijn in staat om op een non-moraliserende manier te communiceren met hun groep over het gebruik van sociale media.
  • Leerkrachten zijn zich bewust van hun eigen gebruik op sociale media.

De doelen worden bereikt door ervaringsgerichte opdrachten en reflectie op het gebruik van sociale media. De nadruk ligt steeds op de sociaal-emotionele vaardigheden die nodig zijn om plezierig, veilig en gedoseerd met sociale media om te gaan.

Locatie
U kunt deze training met uw docententeam volgen bij u op school of op een locatie naar keuze.

Duur
De teamstudiedag plannen we in overleg met u in van 9:00 tot 16:00 uur of van 10:00 tot 17:00 uur.
Een halve teamstudiedag is ook mogelijk van 9:00 tot 13:00 of van 13:00 tot 17:00 uur.

Investering
De kosten voor een hele dag zijn € 2.095,-. De kosten voor een halve dag zijn € 1.095,- (max. 24 deelnemers).

 

Offerte aanvragen voor teamtraining

Terug naar trainingen