Nieuwe activerende werkvormen

Activerend onderwijs is gradueel: van vooral docent gestuurd naar meer student gestuurd. Docenten hebben als primaire taak om, op hun eigen manier, (vak)kennis over te brengen op de studenten. Het feit is dat iedereen graag wil dat de student plezier heeft in leren en de dingen onthoudt die hij leert, met als doel een hoog leerrendement. Activerende werkvormen stimuleren een diepere reflectie, genereren out-of the box denken en creativiteit, zorgen ervoor dat impliciete kennis expliciet gemaakt wordt, optimaliseren het groepsdynamische proces en brengen structuur.

Aan het eind van de training kunnen docenten:

  • de betrokkenheid van de studenten binnen de les optimaliseren
  • het leerrendement van de student verhogen
  • een betere balans vinden tussen activiteiten van de docent en de student
  • een duidelijke link leggen tussen theorie en praktijk
  • verbetering aanbrengen in de relatie tussen docent en student.

Inhoud
Tijdens de training maakt u kennis met nieuwe activerende werkvormen. Als introductie op een nieuw onderwerp, als mogelijkheid tot inventarisatie van voorkennis, als middel om studenten (weer) effectief aan het werk te krijgen, om de interactie te verbeteren of om gedragsverandering bespreekbaar te maken.

De dag kan rondom een specifiek thema worden samengesteld. Suggesties voor thema's: verdieping van de kennismaking, verstevigen van de relaties, samenwerking, communicatie bespreekbaar maken, elkaar feedback geven, omgaan met emoties, versterken van zelfvertrouwen, omgaan met verschillen of omgaan met pestgedrag. Deze activiteiten kunt u direct de volgende dag in de klas toepassen.

Onderwerpen die aan bod komen
Ervaringsleren en de leerstijlen van Kolb, het groepsdynamisch proces, de waarde van ervaringsgericht leren en didactische tips.

Voor wie?
Docenten, alle uitstroomprofielen 

Locatie
U kunt deze training met uw docententeam volgen bij u op school of op een locatie naar keuze.

Duur
Nieuwe activerende werkvormen wordt aangeboden als workshop, als studieochtend of als studiedag. De workshop bestaat uit een standaard programma. Wilt u een uitgebreidere training dan bespreken we uw wensen in een intakegesprek. Aan de hand van uw wensen wordt bepaald of de training in 1 dagdeel of 2 dagdelen wordt aangeboden.


Investering
U boekt deze training (voor max. 16 personen) voor:

  • €   695,- workshop
  • € 1.095,- studieochtend
  • € 2.095,- studiedag

Offerte aanvragen voor teamtraining

Terug naar trainingen