Samen Mediawijs!

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het leven van nu en spelen een belangrijke rol bij de sociaal- emotionele ontwikkeling van de huidige generatie jongeren. Met de module Samen Mediawijs! richten we ons op kinderen, de school en ouders. Samen zorgen we voor een plezierig, veilig en gedoseerd gebruik van sociale media. Op de open studiemiddag bent u als leerkracht van harte welkom om samen met collega’s van andere scholen een interactieve training bij te wonen. Ervaringsgericht leren, bewustwording en een actieve uitwisseling waarbij reflectie steeds centraal staat: dat zijn de ingrediënten van deze middag.

U maakt kennis met de modules:

Blok 1: Wie ben jij online? Over digitale identiteit. Wie ben jij op het internet, wat laat je wel of niet zien van jezelf en hoe gedraag jij je ten opzichte van anderen?

Blok 2: Like it or not. Over weerbaarheid en groepsdruk. Moet je constant bereikbaar zijn? Of mag je af en toe iets missen? Hoe voelt het om niet geliket te worden?

Blok 3: (S)experimenteren. Over seksuele opvoeding en ontwikkeling. Wat is normaal experimenteer gedrag en wanneer wordt het grensoverschrijdend?

Blok 4: Mijn ouder online. Kinderen helpen bij de digitale opvoeding van hun ouders. Samen mediawijs is een wederkerig proces.

Voor wie? 
Docenten po, vo, vso en mbo, alle uitstroomprofielen.

Informatie voor een studiedagdeel
U kunt deze training met uw docententeam volgen bij u op school of op een locatie naar keuze. De training duurt 1 dagdeel en is te boeken vanaf € 1.095,- per team (max. 24 personen).

Op het studiedagdeel leert u, hoe u de module zo effectief mogelijk kan inzetten, zodat u mediawijsheid een goede plek kunt geven in uw onderwijsaanbod. 

6
NOV
2019

Duur13.00- 17.00 uur
LocatieMennorode Elspeet
Prijs € 110,00 p.p. incl. overnachting

Offerte aanvragen voor teamtraining

Terug naar trainingen