Auteurscursus

Jij weet als geen ander hoe kennis het beste overgedragen kan worden. En welke kennis belangrijk is. Niet alleen als docent voor de klas, maar ook als auteur voor een nieuwe generatie leermiddelen. Maar hoe creëer je zelf leermiddelen en wat komt daar bij kijken? Maak kennis met het professioneel auteurschap via deze gratis training.

Waarom organiseert Edu’Actief deze training?
Edu’Actief ontwikkelt hoogwaardige, beroepsgerichte leermiddelen. Met mensen die echt werk willen maken van onderwijs. Daarom leiden wij nieuwe auteurs altijd eerst op. Om te beginnen met deze training. Ontdek samen met ons hoe je jouw beroepsgerichte kennis door kunt geven via leermiddelen.

Inhoud training
Leermiddelen ontwikkelen brengt je nog dichter bij de kern van het onderwijs. Je geeft letterlijk inhoud aan de leermiddelen. In twee avonden gaan we in op alles wat komt kijken bij het maken van leermiddelen, zoals:

  • de werkwijze van Edu'Actief: wat verwachten wij van onze auteurs?
  • algemeen didactische uitgangspunten die Edu'Actief hanteert
  • schrijven op het juiste niveau
  • het waarom van multimedia
  • de weg van leerdoel naar methode

Schrijfopdracht
De eerste avond ontvang je een schrijfopdracht. Die krijg je mee naar huis. De uitwerking van deze opdracht bespreken we in deel twee van de cursus.

Certificaat
Na het voltooien van de training ontvang je een certificaat. Dit certificaat kan onder andere gebruikt worden voor het lerarenregister. Daarna mag je, als er een match is, aan de slag als auteur voor Edu’Actief.

Deelname
De auteurscursus is een eerste stap op weg naar professioneel auteurschap. Edu'Actief is op zoek naar mensen met een specifiek profiel. Daarom vindt voorafgaand aan de cursus een selectie plaats. Indien jouw profiel matcht, ontvang je een definitieve bevestiging van deelname. Deelname aan de cursus is gratis.

Programma

18.00 uur - Inloop 
18.30 uur - Start auteurscursus
21.00 uur - Eindtijd

Tijdens de inloop wordt er een broodmaaltijd met soep geserveerd.

 

Terug naar trainingen