Eerste studenten beginnen met 100% online leren

26 augustus 2015

Inmiddels zijn de ROC’s in Noord en Midden weer begonnen. De eerste studenten gaan nu werken met Edu’Actief lesmaterialen op het digitale leerplatform 24boost. Dus geen papier meer, maar alles online.

Ik ben naast uitgever van Toerisme en Recreatie leermiddelen ook uitgever van lesmateriaal Orde en Veiligheid. Studenten van ROC Landstede Harderwijk gaan beginnen met hun 100% online opleiding tot Beveiliger (niveau 2). Spannend.

Trots
Afgelopen week hebben we de docenten Beveiliger getraind in het werken met 24boost. Eén docent had de rol van docent en de andere docenten waren student. De ideale manier om te ervaren hoe het systeem werkt. De docenten waren erg enthousiast en dat maakte me wel trots.

Digital first
Ook Tendens Toerisme en Recreatie zal beschikbaar komen als 100% digitaal leermiddel, naast uiteraard de mogelijkheid papier plus een website. Daarom schrijven al onze auteurs op basis van digital first richtlijnen. Dus het wordt geen boek achter glas, zoals onze concurrent doet, maar een methode die geschreven wordt voor online.

Wat is 24boost
24boost is een open, digitale leer- en werkomgeving. Via het platform kunnen docenten en studenten altijd en overal bij hun lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Daarnaast biedt 24boost te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige dat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot internet. 

Video
Op de website www.24boost.nl staan allerlei filmpjes over het platform. Onderstaand filmpje laat zien hoe een student huiswerk maakt en inlevert.

Combineren met eigen lesmaterialen
Wat ik zelf mooi vind aan 24boost is dat docenten ook hun eigen lesmateriaal op het platform kunnen plaatsen. Dat kunnen theoriebronnen, opdrachten, presentaties en (verwijzingen naar) video’s zijn. De docent kan dan ook voor zijn eigen opdrachten aangeven wanneer de opdracht klaar moet zijn en of deze individueel beoordeeld moet worden. Zo kan elke docent zijn eigen les vorm geven.

Toekomst
Digitalisering is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Of alles 100% online zal zijn, moet de toekomst uitwijzen. De eerste studenten zijn nu gestart, de beste test is de praktijk. Wil je meer weten over 24boost kijk dan op www.24boost.nl of e-mail mij, dan zorg ik dat de leeromgeving aan je wordt gedemonstreerd.

Ernst-Jan Willemsen, productmarktmanager 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar Tendens Toerisme en Recreatie