Nieuw scrabble woord? Pop-up camping

19 augustus 2015

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in toerisme en recreatie ben ik geabonneerd op een aantal nieuwsbrieven. Eén daarvan is Elke Plek. In hun laatste nieuwsbrief wordt een pop-up camping met klassiek concert gepresenteerd. Wat een leuk idee!

Pop-up concept
Slapen in een tent op een bijzondere plek (in dit geval in de tuin van Landgoed Groeneveld) en deelnemen aan of genieten van een activiteit. Op 5 en 6 september 2015 is dat een klassiek concert en eten en drinken. Kijk voor meer informatie over dit event op deze site: www.elkeplek.nl. Het evenement is trouwens een succes, alle 50 plaatsen zijn inmiddels gereserveerd.

Onderwijs
Aan initiatieven zoals deze wil ik dus aandacht besteden in Tendens Toerisme en Recreatie. Het is nieuw, anders en past in de pop-up trend die nu gaande is. Aandacht besteden kan op meerdere manieren. 

Het artikel en de website nemen we op in een online dossier, dat docenten kunnen gebruiken bij de introductie van een onderwerp. Dit artikel kan bijvoorbeeld worden opgenomen bij de titel Branche en Beroep.

We kunnen het ook in een opdracht verwerken. Dit artikel en de website worden besproken en de opdracht is vervolgens bedenk (en organiseer?) een pop-up evenement. Deze opdracht kan uiteraard niet direct in lesmateriaal op papier worden opgenomen, maar wel online. Elk hoofdstuk in Tendens Toerisme en Recreatie eindigt met een verwijzing naar de methodesite voor actuele onderwerpen. Zo wordt leren toch leuk?

Bronnen
Waar ik nog benieuwd naar ben is welke informatiebronnen jij volgt om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen. Laat het me weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ernst-Jan Willemsen
Productmarktmanager Tendens Toerisme en Recreatie

Ga naar Tendens Toerisme en Recreatie