Koppeling werk- en theorieboeken

25 juni 2015

In Tendens Toerisme en Recreatie wordt veel aandacht besteed aan de professionele beroepspraktijk. In werkboeken staan opdrachten die zijn afgestemd op de 5 contexten uit het kwalificatiedossier. Alle werkboeken met dezelfde kerntaak verwijzen naar dezelfde theorieboeken. Gebruiksvriendelijk en bespaart kosten voor de student.


5 contexten in werkboeken
Elke kerntaak uit het kwalificatiedossier heeft een eigen werkboek. Van elk werkboek worden vervolgens meerdere varianten gemaakt. In elke variant staat namelijk een andere context centraal. 

Er komen werkboeken voor 5 contexten: 

  • Verblijfsrecreatie
  • Dagrecreatie
  • Hotel
  • toeristisch informatiebedrijf
  • reisbranche

1 context in theorieboeken
In werkboeken wordt verwezen naar theorieboeken. Om te voorkomen dat studenten met hele dikke werkboeken aan de slag moeten, wordt de theorie in een aparte uitgave behandeld. 

Om te voorkomen dat studenten veel theorie gaan herhalen, verwijzen alle werkboeken naar dezelfde theoriebron. Dus als de student bij Front Office verblijfsrecreatie al veel aandacht heeft besteed aan de theorie ‘ontvangen gast’ dan hoeft hij bij werkboek Front- en backoffice dagrecreatie hier minder aandacht aan te besteden. 

Het werken op deze gebruiksvriendelijke en efficiënte manier kan alleen als in de theorie het toerisme en recreatie segment als geheel centraal staat. En dus niet 1 specifieke context.

Koppeling werkboeken en theorieboeken
Via onderstaande link kun je het overzicht downloaden waarin de koppeling tussen werkboeken en theorieboeken is weergegeven.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen. Ik ben bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ernst-Jan Willemsen

Ga naar Tendens Toerisme en Recreatie