Ze wisten wel wie Thomas Cook was

17 juni 2015

Mijn naam is Robin Oosterman (42) en ik ben sinds kort onderwijsredacteur voor de methode Tendens Toerisme en Recreatie. En dan specifiek voor de toerisme-onderwerpen. Ik bekijk of de ideeën, opdrachten en teksten de studenten aanspreken en of het uitvoerbaar is in de klas. Al 13 jaar sta ik voor de klas.


Ik verzorg lessen Toerisme, Recreatie en Evenementen bij ROC TOP. 13 Jaar is een heel lange tijd, maar ik ben ooit begonnen in de reiswereld als reisadviseur bij het prachtige NBBS (voor wie het nog kent). Het gaf me een kans om veel van de wereld te zien! 

Van contracten naar docent Toerisme
Na een paar jaar verkoper reizen, mocht ik me voor Evenementsreizen en D-Tours vliegreizen bezig houden met de productie van de prijstabellen (het grijze boekje naast de reisgids). Eerst als medewerker en later als hoofd calculatie. De plek waar alle contracten samenkwamen en een absoluut goede basis voor mijn huidige werk als docent Toerisme! 

Verhalenverteller bij ROC Top
Bij ROC TOP sta ik vooral voor de klas, maar ben ook verantwoordelijk voor de onderwijsontwikkeling behorende bij de nieuwe kwalificatiedossiers. Schooljaar 2015/ 2016 zal ik hier veel tijd aan gaan besteden.

Als docent ben ik zo’n verhalenverteller. Ik heb zo veel meegemaakt in de reiswereld, dat ik op elk onderdeel wel een fantastisch verhaal heb. In mijn gedachte zit elke leerling aan mijn lippen gekluisterd, maar sommige leerlingen willen de stof op een andere manier ontvangen. 

Thomas Cook
Ik heb als docent een methode nodig die alle zintuigen prikkelt. Daar ga ik bij Tendens Toerisme en Recreatie zeker op letten. Ik zeg altijd maar ‘ze moeten kunnen horen, ruiken, voelen en proeven’. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Zo heb ik ooit eens een leerling een stoommachine mee laten nemen, toen het over de eerste toeristen ging. Dat ding is ontploft in de les, maar ze wisten wel allemaal wie Thomas Cook was!

Robin Oosterman

Onderwijsredacteur Tendens Toerisme en Recreatie

Ga naar Tendens Toerisme en Recreatie