Papier, digitaal boek en digitale leeromgeving

19 mei 2015


Inmiddels heb ik een groot aantal ROC’s bezocht. Digitalisering en faciliteiten op school zijn onderwerpen waar ik altijd naar vraag. Mijn eerste conclusie is dat er enorme verschillen zijn. Van een ROC met 1 desktop achterin de klas tot scholen die smartphones inzetten in de lessen.

DRIE VERSCHIJNINGSVORMEN TENDENS TOERISME EN RECREATIE
Uiteraard willen wij alle scholen in staat stellen te werken met Tendens Toerisme en Recreatie. We bieden het lesmateriaal daarom aan in drie verschijningsvormen (de inhoud is uiteraard hetzelfde).

Papier
De lesmethode bestaat uit werkboeken en theorieboeken. In totaal verschijnen er 37 titels.
Vanuit een werkboek wordt er verwezen naar 2 bronnen:

  1. Theorieboek
  2. Methodewebsite, voor een film en voor extra informatie opdrachten

Er is veel aandacht besteed aan de opmaak van de boeken. Onze ambitie was een moderne, rustige en professionele presentatie. Uit klantgesprekken en het panelonderzoek is duidelijk geworden dat we daarin zijn geslaagd. Klik hier voor een voorbeeld pagina.

Edu’Bieb | digitaal boek
Het boek digitaal is een zogenaamde Edu’Bieb titel. De meest eenvoudige uitleg is papier achter glas. Dus dezelfde opmaak en verwijzingen naar de methodesite. 
Twee belangrijke voordelen:

  1. De verwijzing naar de methodesite is beschikbaar als hyperlink. Student hoeft dus geen browser te starten, heeft direct juiste informatie tot zijn beschikking.
  2. Alle antwoorden kunnen worden ingetypt en vervolgens worden gedeeld met de docent. Docent kan dus op afstand de antwoorden controleren.

De 37 titels komen allemaal als individuele Edu’Bieb titel beschikbaar. Daarnaast bieden we ook - prijstechnisch aantrekkelijke - bundels aan. Alle werkboeken Front Office zitten bijvoorbeeld in de bundel werkboeken Front Office toerisme en recreatie. Met bundels spelen we in op de behoefte aan deels digitaal en deels papier.

24boost | digitale leeromgeving
Echt digitaal lesgeven kan via 24boost, een digitale leeromgeving. Studenten en docenten zijn 100% online aan het werk. Er is geen aparte methodesite meer. Alle informatie, dus opdrachten, theorie, films en bronnen voor opdrachten, zijn allemaal opgenomen in 24boost. De student heeft zowel via een pc, tablet als met zijn smartphone toegang tot het lesmateriaal. 

In 24boost kunnen geen individuele titels worden afgenomen. De student heeft met zijn jaarlicentie een jaar lang toegang tot al het lesmateriaal dat voor zijn opleiding nodig is. Dit model is geïnspireerd op onder andere Spotify; met een jaarlicentie heb je toegang tot alle muziek. 

Er komen 5 jaarlicenties in 24boost
1. basisdeel Toerisme en Recreatie
2. toerisme niveau 3 inclusief basisdeel
3. toerisme niveau 4 inclusief basisdeel
4. recreatie niveau 3 inclusief basisdeel
5. recreatie niveau 4 inclusief basisdeel

In een volgende blog vertel ik meer over 24boost. Voor informatie kijk op www.24boost.nl.

Ernst-Jan Willemsen
Productmarktmanager Tendens Toerisme en Recreatie

Ga naar Tendens Toerisme en Recreatie