Visierapport ABN AMRO op Leisure

11 mei 2015

Toen ik vanochtend naar kantoor reed hoorde ik op Radio een commercial van ABN AMRO. Hun nieuwe visie rapport Leisure is uit. Nu ik met dit onderwerp bezig ben, was mijn interesse gewekt.

Verschillende deelmarkten
ABN AMRO deelt de leisure markt op in verblijfsrecreatie, travel, cultuur, restaurants, dagrecreatie, foodservice en hotels. De deelmarkt recreatieactiviteiten zie ik niet apart terug, wel een markt in het kwalificatiedossier. Bekijk alle rapporten.

ICT
Uit een eerste snelle analyse van deze rapporten wordt duidelijk dat ICT/ online nog belangrijker wordt. Onderstaande alinea komt uit het rapport Travel. 

Naast een verkoopfunctie biedt online, en mobiel al helemaal, ook een mogelijkheid om met de consument in dialoog te blijven. De geijkte manier om dit te doen is via reviews, die steeds belangrijker worden. Zonder reviews weigert meer dan de helft van de consumenten om bijvoorbeeld een hotelkamer te boeken. Maar vooral door het inzetten van de mogelijkheden die mobiele technologieën bieden kan er nog veel meer interactie ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde aanbiedingen, die gepresenteerd worden op basis van de locatie van de consument en/of het tijdstip van de dag. En waar ook rekening wordt gehouden met de gezinssituatie van de reiziger. Ook kunnen analyses worden gemaakt van de drukte van bezienswaardigheden of hotels in de buurt, die real-time kunnen worden aangeboden.

Actualiteit Tendens Toerisme en Recreatie
Actualiteit is één van de belangrijke onderscheidende kenmerken van Tendens Toerisme en Recreatie. Deze sectorrapporten voegen we bijvoorbeeld toe aan de Actualiteit dossiers. Deze onlinedossiers maken deel uit van de theorieboeken, elk hoofdstuk heeft zijn eigen dossier. 

Als docent vind je eenvoudig op 1 plaats relevante actuele informatie. Makkelijk om te bespreken in de les. Studenten kunnen voor hun opdrachten gebruik maken van de laatste cijfers, trends en ontwikkelingen.

Ernst-Jan Willemsen
Productmarktmanager Tendens Toerisme en Recreatie

Ga naar Tendens Toerisme en Recreatie