24boost genomineerd voor IPON award

04 februari 2016

Je mail checken op je smartphone, een YouTube-filmpje bekijken op je tablet en een schoolopdracht maken op je laptop. Activiteiten die mbo-studenten dagelijks doen. Het maakt niet uit waar ze zijn, ze zijn bijna 24/7 online en de hele dag verbonden met verschillende sociale netwerken. De ontwikkelingen op het gebied van ICT nemen een belangrijke plaats in, in ons dagelijks leven. Onderwijstijd en privétijd raken steeds meer met elkaar verweven en de vraag om lesmateriaal op maat wordt steeds groter.

Verhogen leeropbrengst en leerplezier
Uit de Vier in balans-monitor van Kennisnet blijkt dat scholen mee willen groeien in de ontwikkelingen op digitaal gebied. Begrijpelijk, want de ontwikkelingen kunnen bijdragen aan het verhogen van de leeropbrengst en het leerplezier van studenten. Nieuwe toepassingen maken het in de toekomst mogelijk om studenten adaptieve leersystemen te bieden waarin de student beschikt over lesmateriaal dat aansluit op zijn persoonlijke behoefte.

Tussen nu en de toekomst liggen een aantal tussenstappen. Op dit moment wordt er gewerkt met papieren boeken en digitale ondersteuning. Een volgende stap in digitalisering in het onderwijs is dat scholen werken met digitale, interactieve leer-/werkboeken. Deze materialen zijn volledig digitaal, maar hebben nog wel de look & feel van een papieren boek. Edu’Bieb is hier een voorbeeld van.

Adaptieve leerplatformen
Na deze digitale, interactieve lesmaterialen volgt de stap naar adaptieve leerplatformen. Een student en docent werkt vanuit het platform waar hij alle benodigde materialen vindt die hij nodig heeft. Belangrijk is dat u als school in de lead bent. U bepaalt welk platform het beste past bij uw onderwijs. Aanbieders van educatieve materialen moeten er voor zorgen dat hun lesmateriaal in de meest gebruikte systemen geplaatst kan worden.

24boost
24boost wil samen met scholen groeien in de ontwikkelingen die spelen en creëert daarom een leerplatform voor het beroepsonderwijs. Op 24boost vinden studenten en docenten alles wat ze nodig hebben voor hun opleiding: opdrachten, huiswerk, theorie, toetsen aangevuld met materiaal van de docent zelf. Het lesmateriaal is opgedeeld in leereenheden die arrangeerbaar zijn. Op deze manier kunt u zelf leerroutes samenstellen. Ruim 4.000 studenten werken inmiddels met leerplatform 24boost.

Anders dan in een elo staat bij 24boost het lesmateriaal centraal. Dit is zo vormgegeven dat het optimaal bijdraagt aan de leeropbrengst. 24boost kan gekoppeld worden met de elo, zodat gegevens uitgewisseld kunnen worden.

Om er voor te zorgen dat het platform aansluit op de wensen en behoeften van het onderwijs, zijn docenten, leerlingen, directies en praktijkbegeleiders nauw betrokken bij het ontwikkelproces. Zo krijgen, op verzoek van gebruikers, externe beoordelaars (leermeesters) toegang tot 24boost om praktijkopdrachten te beoordelen. In de komende schooljaren wil 24boost samen met het onderwijs werken aan een leerplatform dat docenten en studenten biedt wat op dat moment nodig is, anywhere, anytime en op any device.

Wilt u meer informatie over 24boost? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

24boost is genomineerd voor de IPON Awards, de onderwijsinnovatieprijs, met een prachtig juryrapport in de categorie 'innovatie van het leren award mbo'.

Lees hier het juryrapport.

 

Ga naar Tendens Toerisme en Recreatie