Methodesite Tendens Toerisme en Recreatie

28 oktober 2015

Alle werkboeken en theorieboeken van Tendens Toerisme en Recreatie worden ondersteund met een methodewebsite. Vanuit de boeken wordt met symbolen verwezen naar de juiste onderdelen op deze site. Docenten vinden er onder andere hun antwoordmodellen en studenten vinden er informatie en materialen voor het leren en de opdrachten.

In elk werkboek en theorieboek staat een activatiecode voor de methodewebsite www.tendens-tr.nl. Docenten en studenten hoeven slechts eenmaal deze code te activeren en hebben vervolgens toegang tot de materialen van alle werkboeken en theorieboeken. Gebruiksvriendelijk dus.

Overzichtelijk
Er is veel aandacht besteed aan het gebruikersgemak. Daarom is gekozen voor eenmaal activeren, een overzichtelijke presentatie en een eenvoudige navigatiestructuur.

  


De verwachting is dat Toerisme en Recreatie samen Tendens horeca opleidingen werkboeken en theorieboeken gaat ontwikkelen. Deze worden gepresenteerd als Tendens Gastvrijheid. Voorbeeld is de titel Evenementenorganisatie.

Structuur
Nadat een keuze is gemaakt voor het basisdeel of profieldeel, moet een keuze worden gemaakt voor werkboeken, theorieboeken of projecten. Na deze keuze moet vervolgens de betreffende titel geselecteerd worden. Dus in 3 stappen is de docent en student bij de juiste titel.

  


Inhoud
Op de methodewebsite wordt diverse content gepresenteerd. Dat zijn ondersteunende materialen of content die voortkomt uit de actualiteit. 

Studenten vinden er onder andere uitgebreide opdrachtbeschrijvingen, casuïstiek voor rollenspellen, simulatieopdrachten, films, weblinks en formulieren.

Docenten kunnen uiteraard bij de materialen van studenten. Extra voor hen zijn onder andere antwoordmodellen, docentenhandleidingen, leerdoelen overzichten en materialen naar aanleiding van de actualiteit.

Navigeren en selecteren
Elk opgenomen bestand is voorzien van een label. Dit label maakt duidelijk wat voor soort bron het is. Op basis van deze labels kunnen de zoekresultaten verfijnd worden. Ook het hoofdstuk kan gebruikt worden om zoekresultaten te verfijnen.

  
Ga naar Tendens Toerisme en Recreatie