Evenementenorganisatie beschikbaar

12 augustus 2015

In veel hospitality opleidingen wordt op dit moment aandacht besteed aan het organiseren van evenementen. Daarom is de vernieuwde uitgave van Evenementenorganisatie opgenomen in het Tendens gastvrijheidsconcept.

In deze vernieuwde titel staat de organisatie van een evenement centraal. Bij de theorie veel vragen en opdrachten, zodat de student goed kan oefenen met de lesstof. Bij elk hoofdstuk ook checklists, die gebruikt kunnen worden bij het maken van de opdrachten en bij de organisatie van een evenement.

Uit de inleiding
Een evenement organiseren is ‘fun’. Je kunt je creativiteit gebruiken, je hebt met veel mensen te maken, je kunt dingen regelen en coördineren. Geen evenement is hetzelfde, waardoor de organisatie van een evenement iedere keer weer boeiend is. Bovendien is het heel bevredigend om iets te organiseren waar mensen blij van worden of tevreden over zijn. 

Een evenement organiseren is ook ‘serious business’. Je hebt je te houden aan regels en wetgeving, je krijgt te maken met veiligheid en beveiliging, soms gaat er veel geld om en bij veel evenementen is het de bedoeling dat de organisatie er geld aan verdient. Kortom, je kunt veel talenten gebruiken bij het organiseren van een evenement.

Onderdeel Tendens concept
De titel is onderdeel van het Tendens concept en daarmee geschikt voor de opleidingen toerisme en recreatie, facilitair en manager/ ondernemer horeca. Voor bronnen en opdrachten moet de student een website gebruiken. Deze site is zowel bereikbaar via de methodewebsite www.tendens-tr.nl als via de algemene Tendens website www.tendensgastvrijheid.nl (binnenkort online).

Het organiseren van evenementen maakt geen onderdeel uit van het kwalificatiedossier Travel, leisure & hospitality. Het is een onderwerp dat zich uitstekend leent om als keuzedeel aangemerkt te worden.

Inhoudsopgave
1. Evenementen: theorie als basis 
2. Van doelstelling naar idee 
3. Van offerte naar haalbaarheidsadvies 
4. De organisatie 
5. Het draaiboek 
6. De onderdelen van het programma 
7. De voorwaarden bij een evenement 
8. Communicatie rondom het evenement 
9. Wie let er op de centen? 
10. De uitvoering van het evenement 
11. Afwikkeling en evaluatie

Bestellen
De uitgave is als boek en digitaal boek te bestellen via de webshop.

Ernst-Jan Willemsen
Productmarktmanager Tendens Toerisme en Recreatie

Ga naar Tendens Ondernemer Horeca