Even voorstellen: auteur Carolien Hurkx

31 maart 2016

Mag ik u eerst eens een vraag stellen: Hoe ziet een toekomstbestendige, succesvolle horecaondernemer eruit, in uw ogen? Als u mij wilt leren kennen, stel me dan dit soort vragen. Ik houd me graag bezig met het ontwikkelen en opleiden van talenten en ondernemerschap in de horeca. Vanuit deze expertise, ben ik in contact gekomen met Reba de Graaf van Edu’Actief. 

Mijn naam is Carolien Hurkx- Jansen en ik ben het gezicht achter Fiero in de horeca. Mijn eerste baantje was als ambulant medewerker in een eetcafé. En tot op de dag van vandaag werk ik nog regelmatig mee op de horeca-werkvloer. Ook als leidinggevende heb ik in de horeca gewerkt. De laatste uitdaging op dit gebied was een bedrijfsleidersfunctie binnen een zelfbedieningsrestaurant met 400 zitplaatsen.

Daarnaast heb ik als docent gewerkt. Voornamelijk binnen het Praktijkonderwijs. Dat vond ik leuk maar wanneer ik enkel lesgeef, mis ik de dynamiek van het bedrijfsleven. Ik bevind me dus graag op het snijvlak. En dat kan ik vanuit mijn bedrijf Fiero in de horeca. De uitdaging die ik voor mezelf heb: anderen uitdagen professioneler, enthousiaster en slimmer te worden. De beste leerkracht zit in de student zelf, daar ben ik van overtuigd. Dus; eruit halen wat erin zit en niet de student volstoppen! Dit uitgangspunt neem ik altijd mee. Of ik werk als een interim bedrijfsleider, als trainer of als educatief auteur voor Edu’Actief, ik ben altijd bezig met faciliteren van leermomenten.

Voor Edu’Actief heb ik een bijdrage geleverd aan Tendens Ondernemer horeca ‘Het ondernemingsplan’. Dat was een leuke uitdaging! De branche is groot. Het maakt nogal uit of je de ambities hebt een hotel op de Veluwe over te nemen. Of je wilt een koffiebar openen in het centrum van Rotterdam… 

Vanuit heel diverse invalshoeken, die het ondernemerschap met zich meebrengt, naar de horeca kijken. Dit heb ik geprobeerd met het materiaal dat ik heb gemaakt. Zodat iedere student uitgedaagd wordt om straks zijn eigen, gegronde keuzes te kunnen maken in het horeca-ondernemerschap. 

Het is prettig wanneer je dit werk kunt doen voor een vooruitstrevende, ambitieuze uitgever waarmee je op één lijn zit. De overtuiging van Edu’Actief dat vernieuwend onderwijs een toekomst creëert voor iedereen, deel ik volledig. Ik kijk met voldoening terug op deze klus. Via Edu’Actief heb ik hopelijk een bijdrage kunnen leveren aan de horecamedewerkers van de toekomst. Ik wens u als docent veel werkplezier met de nieuwe materialen Tendens Ondernemer horeca.

Carolien Hurkx
Auteur Tendens Ondernemer Horeca

Ga naar Tendens Ondernemer Horeca