Eerste titels beschikbaar!

18 november 2015

De eerste titels van Tendens Ondernemer horeca zijn gereed. In de nieuwe frisse opmaak kunnen we de eerste werkboeken en een theorieboek aan docenten presenteren. Een opmaak die aansluit bij de MBO student van nu was één van de uitgangspunten bij de ontwikkeling van Tendens Ondernemer horeca. Op het prototype dat we in maart aan een panel van docenten hebben laten zien kregen we waardevolle input. Dit prototype was de basis voor de uitgaven die nu gereed zijn.

Afgestemd op MBO student
De nieuwe uitgaven zijn actueel en geschreven op het nieuwe kwalificatiedossier Ondernemer horeca/bakkerij. De werkprocessen van het kwalificatiedossier zijn vertaald in leerdoelen. Deze leerdoelen worden in de lesstof aan het begin van ieder hoofdstuk benoemd.

Er is veel aandacht besteed aan een overzichtelijke presentatie en aansprekend taalgebruik. Uit onderzoek vooraf werd duidelijk dat het MBO onderwijs dat op dit moment mist. Op verschillende manieren hebben we invulling gegeven aan deze behoefte:
• gebruik van symbolen
• voldoende witruimte
• duidelijk en logische paragrafen en koppen
• gebruik van (functioneel) beeld
• tekstblokken van maximaal 150 woorden.

Afwisseling
Om de leermiddelen aantrekkelijk te laten zijn voor studenten, is het belangrijk dat er sprake is van afwisseling. Dit hebben we onder andere vertaald in het uitgangspunt dat er per 2 pagina’s ‘iets moet gebeuren’, bijvoorbeeld het gebruik van een tabel, een foto of een infographic . Ook wisselen verschillende vraagsoorten elkaar af door het gebruik van de taxonomie RTTI (reproductie, toepassen en inzicht) . Onderstaand een voorbeeld uit het Werkboek Meewerken in logiesverstrekkende bedrijven bij profiel 2, kerntaak 2.

Heeft u nog geen exemplaar van de nieuwe uitgaven ontvangen, vraag deze dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reba de Graaf
Productmarktmanager Horeca en Facilitair

 

Ga naar Tendens Ondernemer Horeca