Voorstellen: de bureauredacteur

01 maart 2016

Ik ben Marjolijn Vinkesteijn en sinds januari van dit jaar ben ik bureauredacteur voor Tendens Keuken en Tendens Facilitair. Dat is de reden dat ik me graag aan u voor wil stellen.

Mijn achtergrond
Na mijn studie HBO Facility Management ben ik al snel aan de slag gegaan als docent Facilitaire Dienstverlening op het Regio College. Ik heb les gegeven op verschillende vakgebieden en was coach van een niveau 2-klas. Door deze ervaring ben ik bekend met het onderwijsmateriaal en kan ik me goed verplaatsen in zowel docent als student. Maar ook vanuit het werkveld ken ik het onderwijsmateriaal goed. De afgelopen jaren heb ik gewerkt binnen het toerisme als trainer en als Manager Front Office. In mijn laatste functie begeleidde ik veel mbo-studenten tijdens hun stage. Het uitdagende aan mijn functie vind ik om het materiaal zo te ontwikkelen, dat het voldoet aan de wensen van iedere gebruiker.

Wat doe ik precies
Als bureauredacteur ben ik betrokken bij het volledige proces rondom het ontwikkelen van de leermiddelen. De eerste kopij gaat door mijn handen en beoordeel ik samen met de eindredacteur. Ik probeer het proces van het begin af aan te sturen en te begeleiden, zodat het gehele proces goed verloopt en een kwalitatief goed eindproduct wordt gerealiseerd. Ik begeleid de auteur, geef feedback, stel een beeldplan op en maak het materiaal klaar voor de laatste stap: de druk van het boek. En daarnaast zorg ik ook dat het lesmateriaal gebruikt kan worden in 24boost, ons digitale leerplatform.

Doordat ik bekend ben met zowel het onderwijs als het vakgebied, kan ik het lesmateriaal dat ik van de auteur of eindredacteur aangeleverd krijg kritisch beoordelen. Daarnaast let ik natuurlijk op lay-out en taalgebruik. Ik vind het fijn om aan een lesmethode te werken waar ik ook inhoudelijk iets over kan zeggen. Het zorgt ervoor dat het materiaal goed blijft aansluiten op de doelgroep, voor nu en voor de toekomst.

De toekomst
We staan ondertussen met één been in het digitale tijdperk en wij als Edu’Actief bereiden ons daarop voor met leerplatform 24boost. Hier komt geen boek meer aan te pas: door middel van links wordt de student door verwezen naar de bronnen. Films, animaties en beelden zorgen ervoor dat de student geboeid blijft.

Dit is de toekomst, maar gelukkig zijn boeken geen verleden tijd. Bladeren door een boek, aantekening maken in een boek, tijdens het studeren in slaap vallen op je boek......dat wordt nooit verleden tijd!

Ga naar Tendens Keuken