Start Tendens Facilitair in 24boost

19 oktober 2015

Het onderwijs digitaliseert, daar lijkt haast geen twijfel meer over. Ook Edu’Actief heeft een duidelijke visie op digitalisering in het onderwijs. Vanaf schooljaar
2016-2017 zijn alle nieuwe mbo-lesmethodes van Edu’Actief beschikbaar via een nieuw digitaal leerplatform, genaamd 24boost.

Het is verleidelijk om hier uitgebreid op 24boost in te gaan maar daarvoor kom ik graag langs om 24boost te laten zien. Als accountmanager neem je 24boost mee in de gesprekken met de onderwijsteams. En, eerlijk is eerlijk, de reacties zijn enthousiast. Jawel, her en der nog een kleine digitale hiccup maar alles werkt! Het afgelopen jaar hebben wij al enkele pilots gedraaid met 24boost. Vanaf dit schooljaar zijn er al behoorlijk wat opleidingen met 24boost gestart. Al met al zo’n kleine 4.000 studenten werken met 24boost.

Een van die opleidingen is Facilitaire Diensterlening niveau 4 van ROC Midden Nederland. Ze zijn dit schooljaar niet alleen gestart met het nieuwe kwalificatiedossier, maar gaan ook digitaal mét 24boost. En dat is best spannend: voor de docenten, de studenten en toch ook voor ons. Om een deel van de ‘angsten’ weg te nemen trainen wij de docenten en helpen wij bij het opstarten van de groepen studenten. Vorige maand was de training voor de docenten, aan de Newtonbaan in Nieuwegein.

Koffie natuurlijk, een groep enthousiaste docenten, een trainer van 24boost en ik. Wederom merk ik aan de reacties van de docenten dat 24boost aanslaat. De mogelijkheden om zelf lesmateriaal toe te kunnen voegen, het overzicht van de vorderingen van de studenten en het uitzetten van opdrachten worden gezien als de grote voordelen. Alle aspecten worden tijdens de training behandeld. Zo’n anderhalf uur later kunnen de docenten van start. Natuurlijk blijven wij op de achtergrond ondersteunen en begeleiden. Want een nieuw systeem als 24boost heeft vast nog enkele beperkingen, maar we staan open voor alle suggesties vanuit het onderwijsveld.

ROC Midden Nederland heeft de stap naar digitaal onderwijs gemaakt en daar zijn wij dan wel weer trots op. Een toekomstgerichte school die het aandurft om deze stap te zetten. Chappeau!

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op, wij komen graag langs.

Bert Visscher
AccountmanagerGa naar Tendens Facilitair