Voorstellen: de bureauredacteur

20 juli 2015

Hallo, mijn naam is Joke van der Wijk. Sinds april 2006 werk ik met veel plezier bij Uitgeverij Edu’Actief. In de afgelopen jaren ben ik als bureauredacteur betrokken geweest bij de ontwikkeling van verschillende methoden voor mbo Detailhandel en Praktijkonderwijs. En nu, sinds januari van dit jaar, maak ik deel uit van het team mbo Horeca & Bakkerij. Het is een betrekkelijk nieuw wereldje voor me en het is leuk om hierin op ontdekkingstocht te gaan, nieuwe contacten op te doen en erachter te komen wat er allemaal speelt in dit type onderwijs.

Als bureauredacteur mag ik in dit team meedenken over hoe we uitdagende en aansprekende leermiddelen ontwikkelen voor de mbo-leerlingen en het beste uit elke student kunnen halen. Bijvoorbeeld door veel gevarieerde werkvormen aan te bieden en er zo voor te zorgen dat elke leerstijl wordt aangesproken. Daardoor verwachten we dat elke leerling een zo hoog mogelijk leerrendement behaalt.

Ik ben verder betrokken bij het gehele ontwikkelproces van het leermiddel. Zo houd ik me onder meer bezig met het begeleiden van auteurs en andere externen. Ook zorg ik ervoor dat de kopij verwerkt wordt tot het uiteindelijke product: een boek en een digitale variant in Edu’Bieb en 24Boost.
‘Een leven lang leren’, het idee dat de mens continu in ontwikkeling is, vind ik een mooie gedachte. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, hoe jong of oud je ook bent: iedereen die dat wil, zou de kans moeten hebben zich een leven lang te ontplooien.

Ook zelf leer ik graag bij. De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd over toetsconstructie, social media in onderwijs, ondernemend onderwijs, verschillende leerstijlen, verschil in leren tussen jongens en meisjes, digitale didactiek en het onderwijskundig model van Marzano.

Ik blog op de website www.maakwerkvanonderwijs.nl, het open blogplatform over de ontwikkelingen binnen het beroepsonderwijs. Vanaf nu zal ik ook af en toe bloggen voor de website van Tendens .

Joke van der Wijk
bureauredacteur mbo Horeca & Bakkerij

Ga naar Tendens Bediening