Praktijkonderwijs geen eindstation

06 november 2017

Ons nieuwe kabinet wil een krachtig beroepsonderwijs. Het praktijkonderwijs wordt hierbij niet vergeten als afzonderlijke en volwaardige schoolsoort. Maar het praktijkonderwijs moet niet worden gezien als eindstation. Het kabinet wil praktijkonderwijsleerlingen stimuleren door te stromen naar het mbo. Welke kennis en vaardigheden zijn hiervoor belangrijk?

Het mbo is vaak een grote stap voor praktijkschoolleerlingen. Een stap die overigens niet voor iedereen is weggelegd. Maar met een goede voorbereiding bereidt u ze beter voor op deze stap. Actueel lesmateriaal is daarbij belangrijk, want de maatschappij verandert nu eenmaal snel. Wat moet je in deze tijd weten over burgerschap en op jezelf wonen? En welke wetten en regels zijn er om je aan te houden? Eigenlijk onmisbare kennis voor iedereen die deelneemt aan onze maatschappij.

Met StruX komen uw leerlingen stap voor stap dichterbij zelfstandigheid in de maatschappij. Met 11 leerlijnen, waaronder de populaire leerlijn Ik en de maatschappij, leert u hen belangrijke lessen over zichzelf en hun omgeving. Er wordt altijd gewerkt vanuit één boek zodat uw leerling niet hoeft te switchen tussen theorie- en werkboek. Online vindt u handige extra’s zoals leerzame quizzen die u in de klas samen kunt doen.

Ga naar StruX