Sportitude

Sportitude is de nieuwe methode voor leerlingen die het schoolexamenvak LO2 volgen in de bovenbouw van het vmbo TL/GL. De basis van de methode ligt in de ontwikkeling van de houding van de LO2-leerling, naar een beroepshouding.

Flexibel inzetbaar
LO2 is een praktijkvak. De theorie uit het boek is bedoeld als verdieping bij de opdrachten die digitaal worden aangeboden. Vanuit deze opdrachten wordt gekeken welke informatie de leerling nodig heeft om de opdracht te realiseren. Hoewel de methode logisch is opgebouwd, heeft u de mogelijkheid een onderwerp naar eigen inzicht aan te bieden op een moment dat het bij uw vakwerkplan en PTA past.

Digitale ondersteuning
Sportitude wordt digitaal ondersteund door de website www.sportitude.nl. Leerlingen krijgen door middel van een licentie uit het theorieboek toegang tot het leerlingendeel. Hier staan de opdrachten en alle benodigdheden die nodig zijn voor de opdrachten.

Op het docentengedeelte staat onder andere de handleiding van de methode met ideeën voor didactische werkvormen, PowerPoint-presentaties voor de lessen, een toetsenbank en een toetshandleiding. Het docentenmateriaal is gratis beschikbaar, hiervoor vraagt u een docententoegang aan via edu-actief.nl.

Het theorieboek van Sportitude (ISBN 978 90 3722 640 9) is vanaf schooljaar 2015-2016 beschikbaar.