Eerste ervaringen bij Menso Alting

11 november 2015

De eerste ervaringen van gebruikers met Secretarieel.info zijn positief. Eerlijk is eerlijk, werken met digitaal leermateriaal vraagt adaptatie bij zowel docent als student en dat kost tijd en wat geduld. De docenten en studenten hebben de beschikking over een rijke leeromgeving met veel uitdagende opdrachten, multimedia en veel informatie over hun toekomstig beroep. Aan het woord is Irene van Essen, van het Menso Alting in Groningen.

Op de vraag Hoe gaat het met Secretarieel.info op school? Antwoordt zij: ‘Ja het gaat goed. De studenten werken er enthousiast mee en de opdrachten zijn wel uitdagend. Wat ik wel als feedback krijg dat ze het veel vinden zolang achter de computer te werken. Het is dus wel belangrijk afwisseling te bieden. Met agendabeheer zie ik dat er veel printscreens zijn en filmpjes over hoe je kunt werken met een agenda maar mis ik wel dat er niet daadwerkelijk een koppeling is met de Outlookagenda. Uiteindelijk is dat wel wat ze moeten leren. Dat is volgens mij een zwak punt. Ik heb nu oefeningen uit het boek erbij gehaald om ze echt aan het werk te zetten met Outlook. Daarnaast kunnen ze uiteraard de opdrachten maken. Verder sturen leerlingen zelf ook feedback hoor ik ze vertellen. Ik hoop dat jullie daar ook iets aan hebben’.

De opmerking van Irene over Outlook vraagt om een korte reactie.
Binnen de methode wordt het werken met MS Office niet volledig uitgelegd. Daarvoor zijn in onze ogen de lessen ICT bedoeld. Binnen de methode wordt wel heel veel just-in-time bronmateriaal aangereikt met betrekking tot MS Office (Word, Excel, PowerPoint) als dat nodig is om een opdracht uit te werken. Een andere aanvliegroute dus.

Ga naar Secretarieel.info