Studenten secretarieel op excursie

10 februari 2016

Dinsdagochtend 12 januari 2016 waren er bij Edu’Actief veel jongeren over de vloer. Er was namelijk een eerstejaarsgroep studenten van ROC Friese Poort uit Emmeloord bij ons op bezoek om een presentatie bij te wonen over het secretariële beroep. Na een korte inleiding over Edu’Actief deelden de dames van het officemanagement hun werkervaringen met de studenten. 

Daarnaast werd het werken met de methode Secretarieel.info met de groep geëvalueerd. De organisatie van de ochtend was in handen van Roxanne Kruider, stagiaire van het Drenthe College. Doel van de ochtend was om de studenten een juist beeld te geven over het vak waarvoor zij worden opgeleid en om Roxanne haar ervaringen als stagiaire te delen met de groep studenten. 

Speciaal voor deze ochtend was deze werkimpressie-animatie gemaakt.


De ochtend was een groot succes voor studenten, docenten en Edu’Actievelingen, getuige de dankmail die we kort na de 12e mochten ontvangen:

'Wij danken jullie hartelijk voor de ontvangst afgelopen dinsdag. Mettina en ik hebben erg genoten van het enthousiaste verhaal van jullie drieën en van Roxanne. Roxanne hebben we zelf een kaartje gestuurd. De studenten hebben er een goed beeld bij gekregen hoe hun toekomstige baan eruit gaat zien. Lunch was super geregeld'


Roxanne heeft over haar ervaringen als stagiaire secretarieel medewerker een inspirerende blog bijgehouden op Maakwerkvanonderwijs.

Mocht u ook met uw studenten naar Meppel willen komen, stuur dan even een email naar Rob van der Ploeg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dan plannen we ook voor uw studenten een workshop in. 

 

Ga naar Secretarieel.info