Alles over de herziening van Scoren.info

14 maart 2016

In de loop van dit voorjaar verschijnt het eerste deel van de herziening van Scoren.info. In mei hebben we de volledige basis beschikbaar. En ook de profieldelen zijn inmiddels grotendeels in ontwikkeling. Een goed moment om u te laten weten wat we, naast uiteraard een grondige actualisering, allemaal gedaan hebben en nog aan het doen zijn.

Ga direct naar het volgende onderwerp:
Volledige dekking kd Commercie
Profielen in het eerste jaar
Brede basis
Compact en handzaam
Ruim aanbod aan opdrachten
Aanbod in drie vormen
Breed aanbod aan keuzedelen

Volledige dekking kd Commercie
Scoren.info is en blijft de meest complete methode voor commerciële opleidingen. Dat betekent dat we nog steeds een passend aanbod hebben voor Commercieel medewerker, Vestigingsmanager Groothandel, Assistent-manager Internationale Handel en Junior Accountmanager. Daarnaast bieden we in het voorjaar van 2017 ook lesmateriaal voor de profielen Intercedent en Contact Center Medewerker.

Niet alleen in de profieldelen, ook in de basisdelen wordt regelmatig vooruit gelopen op de profielen. Het kwalificatiedossier Commercie staat daarbij centraal, maar we zorgen ook voor een goede aansluiting op de examens van ESS én Stichting Praktijkleren. Daartoe bieden we een uitgebreide verantwoording van de toetstermen naar de hoofdstukken in de methode. Daarnaast bieden we een compleet en gratis aanbod aan ontwikkelingsgerichte toetsen op examenniveau. Met Scoren.info bereidt u uw studenten optimaal voor op het examen, ongeacht welke leverancier u daarvoor gekozen heeft.

Profielen in het eerste jaar
Het lesmateriaal voor de Basis van Commercie is gereed voor het schooljaar 2016-2017. In het voorjaar van 2017, ruim op tijd voor het schooljaar 2017-2018 is het lesmateriaal voor de profielen gereed. Mocht u al in het eerste leerjaar lesmateriaal willen inzetten voor één van de profielen, dan kan dat binnen Scoren.info. Bij de voorlaatste herziening in 2014 en 2015 is ontwikkeld ‘met een schuin oog’ op het nieuwe kwalificatiedossier, waardoor u bijvoorbeeld voor het Profiel Junior Account Manager, bovenop de basisdelen, de volgende titels kunt inzetten:

  • Salesmanagement (978 90 3722 209 8)
  • Marketingmanagement (978 90 3722 207 4)
  • Financieel management (978 90 3722 036 0)
  • Financieel management - rekenvaardigheid (978 90 3722 037 7)

Brede basis
Op steeds meer scholen zijn er plannen om met de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur een brede basis aan te beiden. Binnen het domein Economie komen we combinaties tegen van Juridisch, Secretarieel, Commercieel en Retail. Omdat Scoren.info onderdeel is van onze ‘.info-familie’ leent de methode zich goed voor de brede basis. Methoden als Doelgericht.info, Klantgericht.info en Juridischjuist.info zijn allen bestemd voor opleidingen binnen het domein Economie en hebben een zeer vergelijkbare opbouw, structuur en methodiek. Daarmee zijn de methoden grotendeels uitwisselbaar en kan eenvoudig een maatwerkpakket aan leermiddelen worden samengesteld, of dat nu op papier of digitaal is.


Compact en handzaam
Tijdens de vorige herziening hebben we er al een start meegemaakt: het opknippen van de methode van dikke, zware en onhandige boeken in compacte en handzame modules. Bij de huidige herziening gaan we daarmee door. We streven zoveel mogelijk naar een maximum aantal van 150 pagina’s per module, waarbij voorop staat dat de methode als geheel niet duurder wordt.

Ruim aanbod aan opdrachten
We hebben de herziening tevens aangegrepen om het aanbod aan oefenopgaven op de methodesite verder uit te breiden. Dat aanbod is met ruim 20% toegenomen. Daarbij hebben we veel aandacht besteed aan Actie- en Inzichtopdrachten. Met deze opdrachten moeten uw studenten, individueel of in groepsverband, aan de slag met een thema of onderwerp. Dat levert altijd een beroepsproduct op, zowel in fysieke vorm (rapport, verslag, collage, etc.) als virtuele vorm (presentatie, gesprek, discussie, etc.).

Aanbod in drie vormen
Scoren.info is verkrijgbaar in drie vormen:

  • Papier +: de boeken ondersteund door een uitgebreide methodesite
  • Edu'Bieb: boeken achter glas met extra functionaliteiten ondersteund door een uitgebreide methodesite
  • 24Boost: de volledige methode digitaal in een online leerplatform, met theoriebronnen, opdrachten en oefentoetsen.

Breed aanbod aan keuzedelen
Overigens bieden wij, naast de methode, ook een breed aanbod aan keuzedelen. Voor een actueel overzicht van en onze uitgangspunten bij de keuzedelen verwijzen we naar de themapagina Keuzedelen mbo.

We hopen met de geheel herziene methode Scoren.info optimaal aan te sluiten bij uw behoeften. We wensen u veel succes en plezier met uw onderwijs!

Hartelijke groet,
Vincent Roelse (productmarktmanager)

Meer weten?
Maak een afspraak met de accountmanager in uw regio:
- Jessica Donker (regio Noord)
- Bert Visscher (regio Midden)
- Sandor de Cock (regio Zuid)

Ga naar Scoren.info