Pit Edu4all
Zorg & Welzijn, vmbo leerjaar 3 en 4

Werken met de WPS-methode
Praktisch bezig zijn in herkenbare en aansprekende situaties is de beste manier om de aandacht van de leerlingen te vangen en vast te houden. PiT Edu4all organiseert daarom de stof rondom werkplekken zoals je die bij instellingen en bedrijven tegenkomt. Dat zijn werkplekken waar je rechtstreeks met zorgvragers of klanten te maken hebt in de dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan ouderen- of gehandicaptenzorg, een buurthuis, een kapsalon, een hotel of een sportschool.

Breed oriënteren
Natuurlijk zorgt PiT Edu4all ervoor dat de eindtermen van de programma's Zorg & Welzijn breed en Verzorging volledig gedekt zijn. De leerlingen krijgen echter meer mee omdat de praktijk het uitgangspunt is. Een leerling die een goed beeld heeft van de dagelijkse werksituatie kan een succesvolle keuze maken voor een vervolgopleiding (LOB).

De leerlingen volgen daarom niet alleen een route langs werkplekken die nodig zijn voor het examen, maar hebben daarnaast ruimte voor een aantal keuzewerkplekken waarmee ze hun blik verruimen. Breed waar het kan, smal waar het moet. Alleen in zo'n rijke WPS-structuur krijgen de leerlingen een beeld van de wereld van beroep en bedrijf dat voldoende realistisch en gevarieerd is. Bestaande bedrijven en instellingen werken hierin samen met PiT Edu4all.

Meer informatie Pit Edu4all
Benieuwd naar het materiaal van Pit Edu4all? Neem dan contact op met Edu'Actief via 0522 235 235 of via het contactformulier. Of download gratis het proefmateriaal van Pit Edu4all.