Over Edu'Actief

Edu'Actief maakt werk van onderwijs

De wereld waarin we werken is altijd in beweging. Over tien jaar is bijna elke baan veranderd. Beroepen bewegen, vakkennis verbetert. Het bedrijfsleven verlangt nieuwe vaardigheden, en ambities van studenten veranderen. Dat vraagt om nieuwe manieren om hen te begeleiden.

Wie begint met een opleiding wil worden voorbereid op de uitdagingen van zijn carrière: van communicatiemedewerker tot banketbakker, van jongerenwerker tot zelfstandig ondernemer. De overtuiging van Edu'Actief is dat vernieuwend onderwijs een toekomst creëert voor iedereen.

Vernieuwend onderwijs omarmt verschillende leerbehoeftes. Het onderscheidt zich met leertrajecten die aansluiten op de persoonlijke leerstijl van elke student. Een student leert effectiever als hij het op zijn eigen manier kan doen. Inspirerende docenten blijven daarbij de belangrijkste voorwaarde voor succes. We hebben dat allemaal ervaren. De meeste mensen krijgen een glimlach op het gezicht als iemand ze vraagt naar hun favoriete leraar van vroeger. In de interactie tussen student en docent wordt de passie voor een vak ontwikkeld en doorgegeven.

Het werk van Edu'Actief heeft alleen zin als docenten merken dat hun lessen erdoor verbeteren. Lesmateriaal vormt een ondersteuning van hun werk. In de huidige informatiesamenleving is kennis overvloedig. Edu'Actief helpt docenten en studenten bij het maken van een goede selectie en genereert vernieuwende leermiddelen. We bieden de leerstof aan in losse modules, zodat docenten ze kunnen verbinden met hun eigen lesprogramma's. Zo wordt het steeds makkelijker om onderwijs te laten aansluiten bij verschillende leerstijlen.

Vanuit Edu'Actief lopen vele lijnen naar de praktijk: naar scholen, naar het bedrijfsleven, naar auteurs, naar docenten en naar ministeries. Dankzij dat netwerk kan Edu'Actief lesmateriaal maken dat aansluit op de behoefte van de beroepspraktijk en dat bijdraagt aan de ontwikkeling van studenten tot vakmensen.

Edu'Actief is al 25 jaar de uitgeverij voor het beroepsonderwijs. Dat geeft ons een belangrijke verantwoordelijkheid. Onze inspanningen hebben direct effect op het dagelijks leven. Duizenden koks, detaillisten en beveiligers in Nederland hebben tijdens hun opleiding gebruikgemaakt van onze leermiddelen. Dat geldt ook voor tienduizenden onderwijsassistenten, persoonlijk begeleiders en pedagogisch medewerkers. Als wij ons werk goed doen, werkt Nederland net iets beter.

Daarom maakt Edu'Actief werk van onderwijs