Innovatieve leermiddelen voor opleiding Outdoor Animator

29 september 2008
Door een unieke samenwerking tussen mbo, VeBON (Nederlandse brancheorganisatie voor buitensportondernemers) en sportbonden ontwikkelt Uitgeverij Edu’Actief complete en innovatieve leermiddelen voor leerlingen die willen werken in de outdoorsector. De leermiddelen van Outdoor Animator bevatten verschillende werkvormen zoals games, films en praktijkgerichte opdrachten. De leerling wordt hierdoor gemotiveerd en uitgedaagd om een gekwalificeerde outdooranimator te worden.
 
Wat zijn de outdooractiviteiten die op dit moment ontwikkeld worden?
De VeBON heeft vijf outdooractiviteiten vastgesteld voor het behalen van het diploma Outdoor Animator. De vijf outdooractiviteiten zijn:
• Mountainbike
• Kajakken/kanoën I
• Indoor TopRope klimmen II
• Oriëntatie/Navigatie en Hike/Nordic Walking
• Hand- en kruisboogschieten.
Behalve de vijf vaste outdooractiviteiten zijn er minimaal twee activiteiten die vrij in te vullen zijn. Zo kan een leerling ervoor kiezen om zijn kennis te verbreden en/of te verdiepen.
 
 
Instructiefilms via iPod
De leermiddelen van Outdoor Animator gaan bestaan uit een algemeen theorieboek, theoriemodules per activiteit, praktijkgerichte opdrachten en een website. De website bevat aanvullende informatie zoals links, extra spelvormen, topografie, serious games en instructiefilms. Deze instructiefilms kan de leerling ook op zijn of haar iPod uploaden en dus overal en op elk tijdstip terugkijken.
 
Outdoor Animator sluit aan op het Europese beroepscompetentieprofiel.
De afzonderlijke activiteiten zijn afgestemd op de eisen die de Nederlandse sportbonden aan hun instructeurs stellen.
 
 
Voor wie en wanneer beschikbaar?
Outdoor Animator kan ingezet worden voor mbo niveau 2,3 en 4 en hbo. Het lesmateriaal voor mbo niveau 3/4 is in definitieve vorm voor schooljaar 2009-2010 beschikbaar.
 
Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
Uitgeverij Edu’Actief b.v.
Postbus 1056
7940 KB Meppel
Tel: +31 522-235235

Contactpersonen:
Bert Visscher Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Julia van Santen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.