ID College Alphen winnaars van Regionale competitie exportmarketing en ondernemersplan

11 juli 2008
Afgelopen week zijn twee studenten van het ID College uit Alphen a/d Rijn winnaar geworden van de Regionale competitie exportmarketingplan 2008. De finale vond plaats bij de KvK in Rotterdam. Niels Werring en Hans van der Veen werden door de jury geprezen voor de doordachte opzet en inventiviteit van hun plan. Zij lieten andere deelnemers ver achter zich.
 
Ook bij de regionale competitie ‘Ondernemersplannen startende ondernemers’ wisten twee studenten van het ID College uit Alphen a/d Rijn de eerste plaats te bemachtigen. Mandy Meka en Denise van Soest konden de vakjury van zeven vooraanstaande heren uit het bedrijfsleven overtuigen van de haalbaarheid van hun ondernemersplan.
 
Nog nooit eerder wist een school in hetzelfde jaar beide titels te behalen.
Dit bevestigt de kwaliteit van het ID College als opleider in de regio.
Studenten van het ID College Alphen a/d Rijn afdeling Handel niveau 4 die als keuze richting exportmarketing hebben gekozen, moeten in het laatste studiejaar een exportmarketingplan schrijven. Voor de keuze richting Ondernemer (Groothandel) niveau 4 maakt de student een ondernemersplan. In deze plannen wordt de geleerde theorie vertaald in de praktijk. Eerst vindt op school een strijd tussen de studenten plaats wie het beste plan heeft. Het beste plan wordt intern door school beoordeeld.
 
Bij de regionale finales strijden de interne winnaars van de scholen uit Zuid-Holland met elkaar voor de prestigieuze titel Beste exportmarketing-/ondernemersplan 2008. Behalve deze titel krijgen de winnaars behalve een wisselbokaal ook een geldbedrag.
In het komende jaar zal er alles aan worden gedaan om deze bokaal te behouden.
Het ID College is een regionaal opleidingencentrum met vestigingen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Woerden en Zoetermeer. Behalve middelbaar beroepsonderwijs verzorgen we ook cursussen voor volwassenen.
Studenten kiezen hun toekomst
De letters ID staan voor individu en identiteit. Studenten maken hun eigen keuzes. Keuzes die bij hen passen en waar ze trots op kunnen zijn. Studenten leren bij ons niet alleen een vak, maar ontwikkelen zich ook persoonlijk en leren hun weg te vinden in de maatschappij.
 
Verdere informatie:
Martin Boot
Docent Economie
06-23262451