Ruim baan voor Groen licht!

08 juli 2008
Groen licht is vanaf augustus 2008 leverbaar. Deze verkeersmethode is speciaal geschreven voor het praktijkonderwijs en is in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland tot stand gekomen.
 
In eerste instantie is het verkeersonderwijs voor de leerlingen van het praktijkonderwijs erop gericht om zelfredzaam te zijn. In dit geval vaak letterlijk! En in tweede instantie zal de aanzet gegeven worden tot het behalen van het zo felbegeerde Bromfietsrijbewijs en eventueel (de theorie van) het auto-/motorrijbewijs.
 
Hoe gedraag je je als deelnemer aan het verkeer? Scheur je met je brommer zonder uitlaat dicht langs die ruiter te paard? Doe je stoer met alcohol op straat? Maar ook: stop jij met je fiets voor een rood verkeerslicht? En verkeersregels, wat moet je daarmee?
 
Leerlingen die van het basisonderwijs naar een school voor praktijkonderwijs gaan, moeten vaak verder van huis. En dus op de fiets, scooter, met het openbaar vervoer of gewoon verder lopen. Ze gaan zelfstandig op weg en krijgen te maken met alle hectiek van het moderne verkeer. Met PrOmotie Groen licht maakt u uw leerlingen eenvoudig wegwijs in het verkeer.
 
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
  • eigen verantwoordelijkheid bij deelname aan het openbare leven, inclusief informatie over drank in het verkeer (BOB) en vandalisme
  • zelf ontdekken wat correct gedrag op de openbare weg eigenlijk inhoudt
  • de belangrijkste verkeersregels
  • de eigen verantwoordelijkheid als deelnemer aan het verkeer.
Groen licht bestaat uit een map met vier boeken, een cd-rom met films en het boekje Zo Zit Dat. Kijk voor meer informatie in de digitale catalogus.