De Kick in Atletiek - Een onmisbaar handboek vol bewegingsideeën!

19 juni 2008

Een sprookjesestafette, een concours hippique of fietsbandwerpen. De Kick in Atletiek van Edu’Actief is een onmisbaar handboek vol bewegingsideeën om atletiek uitdagend te maken. Het is geschreven voor (aankomende) docenten Lichamelijke Opvoeding voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Het is geschikt voor alle leeftijden en bewegingsniveaus.


Atletiek

Van sprinten tot hordelopen en van verspringen tot kogelstoten. Elk atletieknummer komt uitgebreid aan bod in De Kick in Atletiek. De hoofdstukken bevatten niet alleen theorie, maar ook een foutenanalyse, observatieformulieren en de onderwijsleerstof met leergang en leerdoelen. Natuurlijk komen ook aantrekkelijke wedstrijdvormen, de wedstrijdregels en de organisatie en veiligheid aan de orde. Het boek bevat behalve handige tips van de KNAU ook informatie over het organiseren van aantrekkelijke en uitdagende meerkampen die leerlingen tijdens een sportdag of schoolkamp kunnen uitvoeren. Kortom, met dit boek maakt u van atletiek eenvoudig een feest dat niet alleen leuk maar ook leerzaam is.
 
Kerndoelen
Met De Kick in Atletiek kunt u zelf de accenten leggen op de atletiekthema’s in de lessen Lichamelijke Opvoeding. Vanzelfsprekend zijn de mogelijkheden afhankelijk van het type school, de beginsituatie van de leerlingen en de kerndoelen en/of eindtermen. Dit boek geeft per onderwijssoort suggesties hoe u de onderwijsleerstof kunt benutten om de doelen te bereiken. U vindt een schat aan informatie om uw lessen op een verantwoorde en aantrekkelijke manier in te vullen. Uitgangspunt is leerlingen veel laten bewegen en veel leren over bewegen zodat deze sport ze echt een kick geeft.
 
Bestellen
De Kick in Atletiek is leverbaar in augustus 2008. Voor meer informatie over De Kick in Atletiek kunt u contact opnemen met Uitgeverij Edu’Actief b.v., via telefoonnummer 0522-235235. Bestel hier uw explaar van De Kick in Atletiek