Uitgeverijen Edu'Actief en ToerBoek akkoord over vergaande samenwerking

29 mei 2008

Meppel (15 mei 2008)


Vandaag is bekendgemaakt dat de educatieve uitgeverijen Edu’Actief en ToerBoek een overeenkomst hebben gesloten voor vergaande samenwerking. Edu’Actief en ToerBoek werkten al samen bij de productie van onderwijsmethoden voor het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. De activiteiten van ToerBoek worden geïntegreerd in die van Edu’Actief. De werkzaamheden worden daarmee verplaatst naar Meppel. Ook de verkoop van de titels van ToerBoek loopt vanaf 15 mei via Edu’Actief. Tineke Ras-Marees, voormalig directeur van ToerBoek, blijft ook in de nieuwe constructie een belangrijke rol spelen. Izaak Buwalda, directeur van Edu’Actief, geeft als reden voor de verdergaande samenwerking: “De fondsen van beide uitgeverijen sluiten goed op elkaar aan en maken het mogelijk docenten in het toeristisch onderwijs een nog betere keus te bieden uit goed onderwijsmateriaal. De titels van ToerBoek zullen de komende tijd voor zover nodig worden geactualiseerd. Verder zullen in samenwerking met het onderwijs op basis van beide fondsen nieuwe innovatieve onderwijsmiddelen worden ontwikkeld.”

ToerBoek
ToerBoek is uitgegroeid tot een specialist in educatief lesmateriaal op het gebied van toerisme, recreatie en vrije tijd. De leiding is vanaf de oprichting in 1994 in handen geweest van Tineke Ras-Marees. Zij heeft een jarenlange ervaring in zowel de toeristische als de recreatieve sector, alsmede veel onderwijservaring op zowel mbo- als hbo-niveau. De visie van ToerBoek op het gebied van praktijkgerichte lesmethodes en competentiegericht onderwijs sluit naadloos aan op die van Edu’Actief waardoor de samenwerking die twee jaar geleden al voorzichtig werd ingezet, uitgegroeid is tot deze nieuwe constructie.

Edu’Actief
Edu’Actief is een ondernemende educatieve uitgeverij en ontwikkelt mixed-mediamethodes voor verschillende doelgroepen binnen het vmbo, mbo en hbo. Onder leiding van Izaäk Buwalda is Edu’Actief uitgegroeid tot een van de grote educatieve uitgeverijen in ons land.
Binnen de beroepskolom vmbo – mbo – hbo wordt voor het cluster horeca, toerisme en recreatie een doorlopende leerlijn ontwikkeld. Dat gebeurt door bij iedere uitgave al in een vroeg stadium mensen uit het bedrijfsleven bij de ontwikkeling van de methode te betrekken. Door realistische beroepssituaties als uitgangpunt te nemen, krijgen de activiteiten en opdrachten binnen de leerstof een contextrijke invulling. Door samenvoeging van de activiteiten van beide uitgeverijen wordt deze werkwijze geoptimaliseerd.

Einde Persbericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Edu'Actief
Ricardo Eshuis (uitgever)
Tel.: 0522-235270
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.