Docentendag inORDE 2 april 2008, een daverend succes!

27 mei 2008

Meppel (April 2008)

In navolging van het grote succes van de inORDE docentendag 2007 vond op 2 april de inORDE docentendag 2008 plaats. Ruim 65 docenten hebben zich aangemeld voor deze dag.

Dit jaar vond de docentendag plaats in de Mount Kenia Lodge in Burger’s Zoo. Een unieke locatie, midden in de Bush, met uitzicht op de Oost-Afrikaanse Savanne. De dag werd geopend door Bert Visscher, projectmanager inORDE, die vertelde over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de leermiddelen van inORDE. Vervolgens verzorgde Coby Willems, implementatiecoördinator, een workshop over het praktisch vormgeven van competentiegericht onderwijs met behulp van de ‘Versnellingskamer’

Na de (Afrikaanse) lunch gaf Alma Schaafstal van TNO, Advanced Games and Simulations een presentatie over gaming. Zij vertelde over de invloed van games op de maatschappij en op welke manier games ingezet kunnen worden bij de opleiding Beveiliger en Defensie.
Vervolgens presenteerde ECABO hun nieuwe tool, De Praktijk Performance Monitor, een webapplicatie waarbij docenten de voortgang kunnen bewaken van de aspirant-beveiligers.

Tot slot nog even napraten met een hapje en een drankje bij de haaien in de Ocean.
Kortom, uit de enthousiaste reacties is de docentendag inORDE zeker weer voor herhaling vatbaar!

PS Wij horen graag uw mening over de invulling van de inORDE docentendag 2009. Heeft u ideeën of suggesties, dan kunt u deze mailen naar Jeanette Nijhuis, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .