Edu'Actief ontvangt Chinese onderwijsdelegatie

27 mei 2008

Meppel (April 2008)

MEPPEL - Een zware delegatie van het ministerie van onderwijs uit China bezocht in april Edu’Actief Uitgeverij Meppel. Hun bovenmatige interesse in de leermiddelen die Edu’Actief uitgeeft, gebaseerd op het uitgangspunt van competentiegericht leren, bracht de Aziaten naar de Zomerdijk in Meppel.

De delegatie reisde in april door Nederland en bracht onder meer bezoeken aan het ministerie van onderwijs en de Stichting Leerplan Ontwikkelingen (SLO) in Enschede. De contacten zijn een initiatief van de Groep Educatieve Uitgeverijen (GEU).
Edu’Actief is in Nederland qua ontwikkelingen en internetmogelijkheden een voorloper op het gebied van lesmateriaal voor competentiegericht leren. In China is het onderwijs vrij traditioneel ingericht maar ook hier wordt langzaam de weg ingeslagen naar leermethodes die uitgaan van de persoonlijke vermogens van de student.

Medewerkers van Edu’Actief verzorgden presentaties over de verschillende leermethodes die de Meppeler uitgeverij heeft ontwikkeld. Directeur/uitgever Izaäk Buwalda van Edu’Actief had aan het eind van het bezoek een goed gevoel over de bijeenkomst. “De reacties zijn buitengewoon positief. Als Chinezen veel met elkaar gaan praten, betekent dat niet dat ze onbeleefd zijn. Het is juist een teken dat ze geïnteresseerd zijn”, aldus Buwalda.

De SLO heeft een driejarig contract getekend met de beleidsmakers uit China. Deze Stichting heeft Edu‘Actief verzocht te participeren. Buwalda: “Hopelijk kunnen we een driehoeksverhouding opbouwen. Het zou natuurlijk prachtig zijn als we iets kunnen doen in China. Maar ik ben ook broodnuchter en loop na dit bezoek niet met m‘n hoofd in de wolken. We moeten eerst afwachten.”

Bron: Meppeler Courant, 4 april 2008.