Bertine Pruim (Landstede) winnares verhalenwedstrijd

24 april 2015

'Mag ik je een knuffel geven?' Met dit verhaal ontroerde Bertine Pruim, werkzaam op Landstede voor de richting sociaal werk, de jury van de verhalenwedstrijd. Het verhaal gaat over Sven, die iets minder geluk heeft in het leven dan sommige andere leerlingen.

Sven staat in het verhaal symbool voor studenten die niet binnen het huidige schoolse systeem kunnen functioneren. Bertine: "Wij vinden dat elke student die zijn diploma in ontvangst mag nemen een rendement van 100% is. Omdat deze student het 100% waard is. Laten we het hebben over deze individuele successen in plaats van de focus te leggen op wat er beter zou moeten. Niet alleen Sven, maar ook de maatschappij is erbij gebaat als jongeren als Sven hun diploma halen en daarmee een kans maken op de arbeidsmarkt."

Met haar verhaal heeft Bertine een overnachting voor twee personen gewonnen in The College Hotel in Amsterdam. The College Hotel is niet zomaar uitgekozen als prijs voor onze verhalenwedstrijd. Het hotel is gehuisvest in een stijlvol 19e-eeuws gebouw in Amsterdam, dat in 1895 als school in gebruik werd genomen. Ook vandaag de dag dragen het hotel en het restaurant bij aan het ontwikkelen van talent; het uitvoerend personeel bestaat uit studenten van diverse Hotelscholen, die worden aangestuurd en gemanaged door ervaren professionals. Iets wat wij als educatieve uitgeverij voor het beroepsonderwijs alleen maar kunnen onderstrepen.Naast Bertine vielen nog twee andere docenten in de prijzen. Muriel Borst van ROC van Flevoland won met haar verhaal over 'De snoezelruimte' een high tea voor vier personen. Het derde verhaal dat in de prijzen viel kwam vanuit het praktijkonderwijs en werd ingezonden door Karen van Eck van het Roelof van Echtencollege. Zij won met haar verhaal 'Hart voor praktijkonderwijs' een e-reader.

Edu'Actief organiseerde deze verhalenwedstrijd vanwege haar 25-jarig bestaan als educatieve uitgeverij voor het beroepsonderwijs. Zo’n 50 docenten hebben hun verhaal met ons gedeeld. Verhalen waar wij af en toe kippenvel van kregen.