Cibap-studenten en Edu’Actief maken beroepskeuze-app voor secretariële beroepen

12 november 2014

Vierdejaars studenten van Cibap, de vakschool voor de verbeelding, kregen begin dit schooljaar de opdracht: ‘Maak een multimediaproduct van 60 tot 90 seconden bij een van de 18 werkprocessen die behoren bij het kwalificatiedossier Secretariële Beroepen’. De afgelopen vijf weken hebben de studenten diverse producties gemaakt. Alle gemaakt producten kwamen afgelopen week bij elkaar in het eindproduct dat werd gepresenteerd als de Mbo keuze app – secretariële beroepen.

De app, die vanaf 21 januari 2015 beschikbaar is, geeft een goed beeld van de werkzaamheden binnen de richting secretariële beroepen. Video’s, animaties en andere multimedia geven de werkprocessen weer binnen opleidingen als secretaresse, directiesecretaresse en managementassistent. “Het doel van de app is dat jongeren die van plan zijn een opleiding in die richting te gaan volgen, een duidelijk beeld krijgen. Met de app willen we een kleinere uitval realiseren bij dit soort opleidingen”, aldus Rob van der Ploeg, strategisch manager Edu’Actief.

De web-app zal op 21 januari 2015 worden gelanceerd op de landelijke docentendag secretariële beroepen in Amersfoort. Edu’Actief zal die dag ook het prototype leermiddelen voor het nieuwe kwalificatiedossier secretariële beroepen presenteren.