Op weg naar digitale leermiddelen met SH&M

25 maart 2014

Kenniscentrum SH&M is, samen met Edu'Actief, druk bezig met het digitaliseren van leermiddelen mbo-opleidingen in de hout- en meubelbranche. Dit betekent dat studenten via de computer, laptop of tablet aan de slag kunnen met het lesmateriaal.

 

Binnenkort beschikbaar
Binnenkort is het eerste digitale lesmateriaal voor enkele mbo-opleidingen in de hout- en meubelbranche beschikbaar:

  • Niveau 4: Meewerkend leidinggevende en werkvoorbereider
    Voor deze opleidingen zijn de naslagwerken digitaal geworden. Ze worden weergegeven door een online kennisbank, wat in gebruik te vergelijken is met Wikipedia.

  • Niveau 2: Algemeen werkboek en Meubelmaken
    In deze digitale versie zijn links naar relevante filmpjes opgenomen. Bijvoorbeeld over de werking van specifieke machines. Deze films dienen als verrijking of verdieping van de stof in de naslagwerken.

Digitale werkboeken en naslagwerken in de Edu’Bieb
De digitale leermiddelen kunt u downloaden in de Edu'Bieb. Een digitaal werkboek is de digitale versie van een papieren werkboek, maar dan met extra mogelijkheden. De extra mogelijkheden zijn onder andere aantekeningen maken, teksten arceren en documenten uploaden. Ook kan de student zijn of haar antwoorden invullen en delen met de docent. De docent kan deze vervolgens van feedback voorzien.

Natuurlijk blijven de folio-uitgaven van de genoemde leermiddelen ook gewoon beschikbaar.

Demo digitaal werkboek Meubelmaken
Nieuwsgierig geworden? ROC van Twente en het Friesland College hebben een pilot gedraaid met het digitale lesmateriaal. De input uit deze pilot is verwerkt en we kunnen u dan ook met trots alvast een demo laten zien van dit digitale lesmateriaal.

Om het Werkboek Meubelmaken optimaal te bekijken raden we u aan om eerst onderstaande video te bekijken (vanaf 1:20 min).


Demo Werkboek Meubelmaken niveau 2
Download nu een demo van het Werkboek Meubelmaken niveau 2.Beschikbaarheid
Wilt u op de hoogte worden gehouden van prijzen, ISBN’s en beschikbaarheid? Laat dit dan weten door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor vragen kunt u contact opnemen met Edu’Actief via 0522 - 235 235 of het contactformulier.