Samenwerking onderwijs Facilitaire Dienstverlening en bedrijfsleven

18 april 2013

Op woensdag 20 maart 2013 is de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de educatieve uitgeverij Edu'Actief en FAMAS Facility Management Solutions. FAMAS, leverancier van het FAME-systeem, een webbased Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS), heeft in de leermethode FD Okay van Edu'Actief praktijkopdrachten in het FAME-systeem voorbereid. De opdrachten zijn nu een integraal onderdeel van de huidige leermethode geworden.


In 2012 zijn de eisen in het opleidingsprogramma voor de opleiding Facilitaire Dienstverlening zodanig aangescherpt dat studenten aantoonbaar moeten kunnen werken met een FMIS-mbo-studentsysteem. Door het beschikbaar maken van de opdrachten binnen de lesmethode worden theorie en praktijk perfect op elkaar aangesloten, zonder dat de docenten zelf de praktijkopdrachten moeten voorbereiden en in een eigen FMIS-omgeving moeten laten uitvoeren.

Sinds de introductie van de herziene leermethode FD Okay is een aantal onderwijsorganisaties (mbo) het FAME-systeem binnen de leermethode gaan gebruiken. Om de docenten goed te laten starten, verzorgen FAMAS en Edu'Actief trainingen waarin het werken met het FMIS-systeem centraal staat.

Opleidingen of bedrijven die meer informatie willen of die met het systeem willen starten, kunnen contact opnemen met Edu'Actief via telefoonnummer 0522 235 235.

Over FAMAS Facility Management Solutions
FAMAS Facility Management Solutions is de leverancier van het FAME-systeem, een webbased Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) dat in de verscheidenheid van facilitaire processen ondersteuning aan de facilitaire medewerkers in een organisatie levert.