Beste Barista Noord-Nederland bekend

12 februari 2013

De samenwerking tussen Mocca d’Or en Edu’Actief neemt grote vorm aan! Het Leermeesterplein op het HorecaEvenTT in Assen was afgelopen week het podium voor koffietraining, educatie en Baristatechnieken. Tijdens het HorecaevenTT werd de beste barista van het mbo in Noord-Nederland gekozen.

De competitie werd georganiseerd door Edu’Actief, koffiebranderij Mocca d'Or, LeermeesterNN en Zuivelrijck. Op de laatste beursdag werd de finale gehouden van het Baristakampioenschap dat speciaal is opgezet voor leerlingen van de noordelijke roc’s.

Spannende finale
In een compleet ingerichte koffiehoek op het leermeesterplein streden de deelnemers voor de felbegeerde titel van Beste Barista mboNoord-Nederland. Onder leiding van een vakjury werden de leerlingen beoordeeld op hun bereidingstechnieken van koffie, op basis van de jurystandaard van het DBC. Tijdens de spannende finale ging Erwin Koburg van het Drenthe College met de overwinning naar huis.

Samenwerking Mocca d’Or
Edu’Actief wil samen met Mocca d’Or binnen de Horecaopleidingen meer aandacht geven aan het product koffie. Gezamenlijk is een lesmethode ontwikkeld waarbij de perfecte bereiding van koffievariaties, het juist afstellen van apparatuur en het reinigen en onderhouden ervan centraal staat. Mocca d’Or biedt docenten masterclasses in koffiebereiding, zodat het lesmateriaal optimaal gebruikt kan worden tijdens de praktijklessen van de horecaopleidingen.

 

kampioen-barista

Winnaar Erwin Koburg in actie tijdens baristakampioenschap mbo Horeca Noord-Nederland.