Wat mij betreft worden de films van Groen licht InZicht op alle basisscholen in laatste periode schooljaar van groep 8 verplichte kost." Dit zegt recensent Leen Shames in Vives, het vakvlad over (ict)vernieuwingen binnen het onderwijs, over de audiovisuele verkeersmethode van Edu'Actief. Iedere maand recenseren leerkrachten voor Vives eduware. Deze maand staat de methode Groen licht InZicht centraal. ">="">="">Wat mij betreft worden de films van Groen licht InZicht op alle basisscholen in laatste periode schooljaar van groep 8 verplichte kost." Dit zegt recensent Leen Shames in Vives, het vakvlad over (ict)vernieuwingen binnen het onderwijs, over de audiovisuele verkeersmethode van Edu'Actief. Iedere maand recenseren leerkrachten voor Vives eduware. Deze maand staat de methode Groen licht InZicht centraal. "/>

Recensie Groen licht InZicht in vakblad Vives

04 oktober 2012
!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Recensie Groen licht InZicht in vakblad Vives Wat mij betreft worden de films van Groen licht InZicht op alle basisscholen in laatste periode schooljaar van groep 8 verplichte kost." Dit zegt recensent Leen Shames in Vives, het vakvlad over (ict)vernieuwingen binnen het onderwijs, over de audiovisuele verkeersmethode van Edu'Actief. Iedere maand recenseren leerkrachten voor Vives eduware. Deze maand staat de methode Groen licht InZicht centraal. ">="">="">Wat mij betreft worden de films van Groen licht InZicht op alle basisscholen in laatste periode schooljaar van groep 8 verplichte kost." Dit zegt recensent Leen Shames in Vives, het vakvlad over (ict)vernieuwingen binnen het onderwijs, over de audiovisuele verkeersmethode van Edu'Actief. Iedere maand recenseren leerkrachten voor Vives eduware. Deze maand staat de methode Groen licht InZicht centraal. "/>

fietsende-jongeren"Wat mij betreft worden de films van Groen licht InZicht op alle basisscholen in laatste periode schooljaar van groep 8 verplichte kost." Dit zegt recensent Leen Shames in Vives, het vakvlad over (ict)vernieuwingen binnen het onderwijs, over de audiovisuele verkeersmethode van Edu'Actief. Iedere maand recenseren leerkrachten voor Vives eduware. Deze maand staat de methode Groen licht InZicht centraal.

De recensent noemt de verkeersfilms duidelijk en aansprekend. "De leerlingen worden goed betrokken en gehoord tijdens de opnames. Verkeersregels worden kort herhaald en het juiste gedrag op bijvoorbeeld een voorrangskruising of zebrapad wordt helder gepresenteerd. In de fragmenten met als thema Gedrag wordt de leerling een spiegel voorgehouden. Mobiel bellen, muziek luisteren, je gehaast gedragen en fietsen in een grote groep komen herkenbaar aan de orde. Het meest indrukwekkende onderdeel van Groen licht InZicht vind ik de Tegenwind fragmenten waarin vier jonge verkeersslachtoffers vertellen over hun ongeluk en de revalidatie daarna", aldus Leen Shames.

Marije van de Sar, initiatiefneemster van de methode, is erg blij met de positieve recensie in de Vives. "Veel jongeren gaan elke dag op de fiets naar school en leggen daarbij soms grote afstanden af. Het is goed om hen bewust te maken van de gevaren die zij tegen kunnen komen, want als je elke dag hetzelfde stuk fietst, wordt het een gewoonte en denk je er minder bij na. We hebben gekozen om de methode uit films te laten bestaan, omdat beelden indruk maken. We hopen zo dat het blijft hangen en de jongeren gaan nadenken over hun eigen situatie."

De complete recensie kunt u lezen op Vives.nl en in de eerstvolgende uitgave van het blad (128). Wilt u meer informatie over Groen licht InZicht? Vraag dan het gratis proefpakket aan of neem contact op met Edu'Actief.