="">="">

Nieuw: lespakket over loverboyproblematiek

13 september 2012
!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Nieuw: lespakket over loverboyproblematiek ="">="">

10-10: Lancering Merel van Groningen-project

De systematische werkwijze van hedendaagse loverboys is een groeiend probleem waarbij steeds vaker zichtbaar is hoe jongeren gedwongen worden hun eigen seksuele grenzen te overschrijden. Politie en justitie hebben de bestrijding van loverboys tot speerpunt benoemd. Goede voorlichting en preventie zijn daarbij van groot belang. Daarom lanceert Edu'Actief het Merel van Groningen-project. Een gevarieerd lespakket waarmee jongeren op confronterende wijze ontdekken of zij zelf risico's lopen om slachtoffer te worden van een loverboy.

merelvangroningenproject
Merel van Groningen

Merel van Groningen (pseudoniem), naar wie het lespakket is vernoemd, is een van de vele slachtoffers van loverboys. Haar autobiografische boek 'En plotseling ben je van hem' is de leidraad voor het project en het lespakket dat is ontwikkeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Het project is geschikt voor alle vormen van onderwijs, jeugdzorg en andere instellingen.

Première film 'Ware liefde'
Op 10/10 om 10.10 uur zal het Merel van Groningen-project worden gelanceerd in De Rading (Hollandsche Rading). Dit is de instelling waar Merel van Groningen is ondergebracht na haar ondertoezichtstelling. Tijdens de lancering wordt de film 'Ware liefde' voor het eerst vertoond. Deze korte speelfilm is onderdeel van het lespakket en is gemaakt in samenwerking met Alex van Galen (bekend van o.a. Rozengeur Wodka Lime en Onderweg Naar Morgen) en Hans de Korte (bekend van o.a. Vrouwenvleugel en Het Zonnetje in Huis).

Nationaal Rapporteur Mensenhandel
Hoogtepunt tijdens de lancering is de overhandiging van het eerste exemplaar van het lespakket aan Corinne Dettmeijer-Vermeulen, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Tevens zijn de ontwikkelaars van het project aanwezig om het een en ander toe te lichten.

Uitnodiging
Docenten, begeleiders van jongeren en andere professionals die zich bezighouden met loverboyproblematiek en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om bij deze bijzondere lancering aanwezig te zijn. Meld u direct aan, want er is slechts een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. De toegangskaart wordt na aanmelding per post toegestuurd.

button aanmelden