Training: Persoonlijk profileren 'net even anders'

24 augustus 2018

Het wordt steeds duidelijker dat de toekomst van onze studenten meer zal vragen dan het kunnen uitvoeren van een beroep alleen. We staan aan de vooravond van een bijzondere tijd die fundamentele veranderingen met zich mee zal brengen.

 

Veranderingen die plaatsvinden door razendsnelle technologische ontwikkelingen: zo wordt ons leven telkens een stukje gemakkelijker en aangenamer door de komst van allerlei innovaties. Die nemen ons niet alleen het fysieke maar ook het mentale werk uit handen. Daarnaast groeit het besef dat we maar één aarde hebben. Het is meer dan een pakhuis vol grondstoffen voor onze materialistische behoeften, dat bijna leeg is.

De toekomst vraagt meer dan ooit om talentvolle, sociale en creatieve toekomstmakers die zich bewust zijn van hun eigen kern en kracht en hun unieke bijdrage aan het grotere geheel. Dit maakt het belang van persoonsvorming in het onderwijs des te duidelijker: weten wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je uniek maakt. Niet alleen in het belang van de student zelf, maar juist voor de maatschappij.

De mate waarin het talent van iedere student tot zijn recht komt is sterk afhankelijk van wat wij hen in het onderwijs te bieden hebben. Het vraagt diepgaand inzicht en vaardigheden om zowel met dit thema om te kunnen gaan in je schoolorganisatie. Evenals met deze bijzondere generatie die zich vaak niet alleen anders voelt, maar ook een andere benadering vraagt.

In dit kader wordt de training Persoonlijk profileren 'net even anders' georganiseerd.

Deze training wordt verzorgd door Ivonne Harmsen en Angela Weghorst. Ivonne Harmsen (EduChange) is strategisch adviseur in het beroepsonderwijs en bedenker en initiatiefnemer van het keuzedeel Persoonlijk profileren. Angela Weghorst (TwinQ) is jongerenspecialist, auteur van het boek Anders en auteur van het keuzedeel.

De training bestaat uit twee delen: een basisworkshop en een verdiepingsworkshop. U kunt zich nu aanmelden!