Het praktijkonderwijs gaat digitaal

28 juni 2010
PrOmotie, een lesmethode van Uitgeverij Edu'Actief b.v. , gaat digitaal. De bestaande leerlijnen PrOmotie, uitgevoerd in boekvorm (folio), worden omgebouwd tot een elektronische leeromgeving voor het praktijkonderwijs: PrOmotie digitaal. PrOmotie digitaal heeft als uitgangspunt dat de leerling centraal staat. Vanuit het talent van de individuele leerling wordt de ontwikkeling tot stand gebracht. Het meet- en volgsysteem PrOscan is het hart van de leeromgeving en het uitgangspunt voor het onderwijs om de kwaliteit te meten en bewijsbaar te maken.
 
PrOmotie digitaal sluit naadloos aan op de ambities van het Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs en het Platform Praktijkonderwijs. Het biedt de mogelijkheid om vraaggestuurd te gaan werken en biedt derhalve de kans om het ontwikkelingsproces van de leerling de maat te laten zijn en in beeld te brengen.
 
Beide organisaties zijn van mening dat de nieuwe, competentiegerichte leeromgeving, PrOmotie digitaal, voldoet aan alle eisen die aan een innovatieve leeromgeving voor het praktijkonderwijs worden gesteld.
 
PrOmotie digitaal vergt een nieuwe kijk op onderwijs. Een zorgvuldige implementatie is daarom belangrijk. Het Platform Praktijkonderwijs kan hierbij van dienst zijn. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Cees Hoedjes, lid van het Platform Praktijkonderwijs en woordvoerder in dit dossier. Telefoon: 06-53814342 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .