Edu'Actief neemt SimNet BV over

10 juni 2010

Uitgeverij Edu'Actief b.v. is honderd procent aandeelhouder geworden van SimNet BV in Haarlem. Edu'Actief nam een aantal jaar geleden al een belang in het oorspronkelijk door het UWV geïnitieerde SimNet zodat er meer geïnvesteerd kon worden in productontwikkeling. Deze maand heeft Edu'Actief ook de overige aandelen gekocht met als doel verbreding, verdieping en modernisering van het portfolio van SimNet.

Simulatiebedrijven als SimNet bieden een realistische bedrijfsomgeving waar leerlingen en cursisten perfect worden voorbereid op hun stage of hun toekomstige baan. Theo Buwalda, manager Marketing & Verkoop bij Edu'Actief: 'Ervaring doe je op in de praktijk. SimNet biedt geweldige mogelijkheden voor de onderwijsmarkt. We zijn er dan ook erg trots op dat we met dit bedrijf de onderwijsmarkt nog beter kunnen bedienen.'

SimNet werd in 1993 opgericht om alle simulatiebedrijven in een netwerk te verenigen. SimNet heeft als doelstelling simulatiebedrijven zowel nationaal als internationaal efficiënter met elkaar samen te laten werken. Het bedrijf heeft contacten in 35 landen waaronder China, Canada, Groot-Brittannië en Rusland.

Het is de tweede grote overname van Edu'Actief. Eerder dit jaar nam de educatieve uitgeverij uit Meppel Leefstijl uit Amstelveen over. De medewerkers van Leefstijl verhuizen deze maand naar de vestiging van Edu'Actief in Meppel. De medewerkers van SimNet blijven voorlopig in Haarlem.