PrOmotie in voorgelezen vorm!

18 mei 2010
De uitgever van PrOmotie (in de bekende foliovorm) heeft een overeenkomst gesloten met de Stichting Dedicon. Zoals u wellicht weet, is deze organisatie in opdracht van de minister van Onderwijs aan het werk om alle relevante uitgaven om te zetten naar gesproken woord om hiermee slechtlezenden en slechtzienden van dienst te zijn.
 
Uitgeverijen zijn niet verplicht om hun titels hiervoor vrij te geven. De GEU (gezamenlijke educatieve uitgevers) heeft besloten om dit aan hun leden over te laten. Na een aantal gespreksrondes met Dedicon heeft uitgever Roland Loos besloten om de uitgaven van PrOmotie voor dit doel wel vrij te geven. De band met de sector Praktijkonderwijs is van dien aard dat hij die service graag wil faciliteren.
 
Voor een uitgever best griezelig want Dedicon kan alleen werken met productiebestanden zonder beveiligingen. Dedicon heeft bij de uitgever het vertrouwen gewonnen dat er zeer discreet en voorzichtig omgegaan zal worden met de bestanden. Bovendien is het beleid van Dedicon dat men gebruikers erop wijst dat naast de gesproken uitgave ook altijd de foliovariant aangeschaft hoort te worden. Helemaal waterdicht is dat niet. Maar Roland Loos wil graag uitgaan van de loyaliteit van schoolbestuurders en docenten.

Stichting Dedicon zal met ingang van het nieuwe schooljaar dan ook het exclusieve aanspreekpunt zijn voor alle scholen die PrOmotie-materiaal in gesproken variant wensen voor hun leerlingen.
Overigens, in de nieuwe leeromgeving PrOmotie digitaal is standaard een voorleesmogelijkheid opgenomen.

Voor meer info over Dedicon: www.dedicon.nl.