Mbo niveau 2 breed? Doe mee met de pilot

04 mei 2017

De veranderingen op de arbeidsmarkt hebben effect op de mbo niveau 2-student. Door technologische ontwikkelingen staat het perspectief op de arbeidsmarkt onder druk. Daarnaast switchen studenten op niveau 2 vaak van profiel, wat organisatorische problemen met zich meebrengt. Daarom onderzoekt een aantal mbo-scholen de mogelijkheid van een brede niveau 2-opleiding.

De arbeidsmarkt van nu heeft behoefte aan werknemers die mee veranderen, multi-inzetbaar zijn en beschikken over 21th century skills. Vakkennis alleen is niet meer genoeg. Met een brede mbo niveau 2-opleiding kan een student zich breed oriënteren. Hij werkt aan basisvaardigheden en kan bewuster een keuze kan maken voor een uitstroomrichting (smal of breed).

Pilot
Edu’Actief wil de kans op werk voor deze groep jongeren vergroten en ontwikkelt samen met ROC’s leermiddelen voor een brede niveau 2-opleiding. Het is nog mogelijk om uw school aan te melden voor de pilot via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Na de zomervakantie van 2017 start de pilot.