Informatiedag Taal, Rekenen & LLB

08 maart 2010
Het Raamwerk Nederlands en Rekenen/Wiskunde zijn inmiddels overal bekend, maar waarom nu een nieuw referentiekader? Hoe verhoudt dit referentiekader zich tot de huidige niveaus voor Taal en Rekenen? Waar staat het referentieniveau 2F voor? En hoe beoordeel ik het niveau van mijn deelnemers? Kortom, veel vragen en onduidelijkheid.
 
Meer dan 100 docenten zijn voor een antwoord op deze vragen naar de locatie Vondellaan van ROC Midden Nederland gekomen. Bij aankomst werden zij verwelkomd door Simon Uithol werkzaam bij Uitgeverij Edu'Actief en tevens optredend als dagvoorzitter van de informatiedag Taal, Rekenen & LLB.

Op deze informatiedag presenteerden Inge van Meelis (expertisecentrum ITTA) en Vincent Jonker (Freudenthal Instituut) de laatste ontwikkelingen op het gebied van Taal en Rekenen. De uitleg van het referentiekader uit het Rapport Meijerink was voor een groot aantal docenten dat zich al in de materie had verdiept helder. De toelichting op de verschillen ten opzichte van de huidige raamwerken en de accenten die in het referentiekader worden gelegd werd door de aanwezigen goed ontvangen.
 
Aansluitend op de presentaties konden de aanwezigen kennismaken met de methodes Taal op niveau, Rekenpraktijk en Context! van Uitgeverij Edu'Actief b.v. Ook ontving iedereen na afloop van de informatiedag beoordelingsmateriaal van de methodes Taal op niveau en Context! en kon men een demo aanvragen voor de digitale omgeving van de methode Rekenpraktijk.

Na afloop van het programma gingen veel docenten weer met de trein huiswaarts, tevreden het weekend in en enkelen bleven nog even napraten tijdens de borrel. We bedanken alle aanwezigen voor hun komst!
 
Heeft u de informatiedag helaas moeten missen? Of wilt u graag aanvullende informatie ontvangen? Wij komen graag op uw locatie langs voor een presentatie.
 
Vraag een presentatie aan van een van de onderstaande methodes:
 
Taal op niveau, voor Nederlands - www.taalopniveau.info
Rekenpraktijk, voor Rekenen - www.rekenpraktijk.com
Context!, voor Leren, Loopbaan en Burgerschap (LLB) - www.methodecontext.nl.