Praktijkonderwijs in Assen klaar voor nieuwe start

16 februari 2010
Sinds dit jaar is PrO Assen gehuisvest op een nieuwe locatie, in een nieuw schoolgebouw. En wat voor een gebouw! De architect heeft met zijn antroposofische stijl gezorgd voor een sprekende benadering van het Praktijkonderwijs. De school valt op door de bijzondere dakconstructie in de vorm van een schild, dat staat voor 'bescherming' en 'veiligheid'. Tegelijkertijd bestaat de begane grond voornamelijk uit een open, praktijkgerichte leeromgeving. Een setting waarin de leerling zich thuis voelt en zo meer open staat voor positieve competentieontwikkeling.
 
Tijdens de openingsdag op 8 februari konden de leerlingen allerlei workshops volgen, zoals toneel, decorbouw, grime, catering, techniek, video en fotografie. Aan het einde van de middag gaven de leerlingen een zelfgemaakte theatervoorstelling, en werd het gebouw officieel geopend door wethouder Jaap Kuin en directeur Linze van der Tuin.  
 

theater voor en door leerlingen                                               officiele opening

Uitgever Roland Loos van PrOmotie sprak met dhr. van der Tuin. De schooldirecteur gaf aan; nu kunnen we eindelijk verder groeien. De beslissing om nieuw te bouwen ondersteunt ook meteen een al eerder ingezette cultuurverandering op het gebied van onderwijs en lesmiddelen. Vol nieuwe motivatie kan er nu in een passende omgeving worden gewerkt aan individuelere en meer competentiegerichte trajecten per leerling. Linze van der Tuin: ''Wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die de elektronische leeromgeving PrOmotie digitaal inluidt op dat gebied. Dit past goed binnen onze visie en nu deze belangrijke stap, de verhuizing, genomen is, hebben we ook letterlijk en figuurlijk alle ruimte om ons onderwijs met PrOmotie verder te ontwikkelen.''
 

Complete overgang van oud naar nieuw...