Btg Handel 2009 groot succes!

30 november 2009
 
 
Btg Handel  Duurzaam handelsonderwijs - (btghandel.nl) 
  2-daagse jaarvergadering Btg Handel
 
Op donderdag 19 en vrijdag 20 november heeft op de prachtige congreslocatie MooiRivier langs de Vecht nabij Dalfsen de tweedaagse jaarvergadering van de Btg Handel plaatsgevonden. Het thema van deze tweedaagse was: 'duurzaam handelsonderwijs, voortbouwen op innovatie en kwaliteit'. Voor veel scholen is het belangrijk om na te denken over wat zij willen vasthouden voor de toekomst. Er is veel geleerd van de ervaringen in de afgelopen vijf jaar. Daarom is het nu tijd om te investeren in verankering.
 
Tijdens de tweedaagse konden de onderwijsmanagers kiezen uit een keur van workshops, presentaties en informatiebijeenkomsten. Al deze programmaonderdelen waren verdeeld in vier programmalijnen en een avondprogramma:
 • Duurzaam vernieuwen
  verankering van vernieuwing.
 • Duurzame relaties
  investeren in relaties met stakeholders in de beroepspraktijk
 • Duurzaam ondernemen
  ontwikkelingen op dit gebied in onze branche
 • Duurzaam leren
  beter gebruikmaken van 'nieuwe' inzichten in leren
 • Duurzaam ontspannen
  avondprogramma
Uitgeverij Edu'Actief sluit aan op het thema duurzaam handelsonderwijs met de nieuwe methode Scoren.info, voor de opleidingen binnen de Internationale Groothandel (IGH). Met deze methode streeft Edu'Actief naar kwalitatief goed materiaal, innovatief en duurzaam.
Duurzaam leren
Aansluitend op de programmalijn 'duurzaam leren' presenteerden Peter Stokvisch (uitgever bij Uitgeverij Edu'Actief) en Simon Uithol marketingcoördinator bij Uitgeverij Edu'Actief) in ronde 1 en 4 de methode Scoren.info. De onderwijsmanagers waren enthousiast over het gepresenteerde concept. 'Scoren.info is de ideale mix van boeken en internet.' Theorie is opgenomen in bronnenboeken en opdrachten zijn geplaatst in een digitaal opdrachtenmagazijn. In dit digitale opdrachtenmagazijn kan de docent een eigen arrangement samenstellen van kennis- en toepassingsopdrachten, cases en taalactiviteiten. Ook eigen materiaal kan worden toegevoegd.
 
Duurzaam ontspannen
Na een stevig inhoudelijk ochtend- en middagprogramma was het tijd voor ontspanning. Voor het avondprogramma kon iedereen kiezen uit een van de volgende drie activiteiten:
 • Verhalenverteller: Vertel eens, Janna vertelt verhalen uit de regio
 • Mindfullness: De kracht van aandacht, door Helma Ton, aandachtsactivist
 • Duurzaamheidsquiz: Duurzaam handelsonderwijs, Petje op? Petje af?
De duurzaamheidsquiz, petje op? petje af? werd georganiseerd door Uitgeverij Edu'Actief en gepresenteerd door Rob van der Ploeg (uitgeefmanager) en Simon Uithol. In deze quiz stonden de vier programmalijnen over duurzaam handelsonderwijs centraal.
 
Ruim tachtig deelnemers vermaakten zich uitstekend met het beantwoorden (petje op? petje af?) van ingenieuze vragen die werden ingeleid met een passend filmpje. Er werden in totaal zes rondes gespeeld voor een ticket naar de finale. De finaleronde bleef tot de laatste vraag spannend en werd uiteindelijk gewonnen door Maurice van den Bogert, werkzaam bij ROC West Brabant (Zoomvliet College). De winnaar verzekerde Uitgeverij Edu'Actief ervan dat de gewonnen beker een prominente plaats krijgt binnen de school. De duurzaamheidsquiz werd begeleid met muziek door Marscha Pendjol (zangeres en projectbegeleider bij Uitgeverij Edu'Actief) en Sven Jansen (toetsenist).

Duurzaam bouwen
Uitgeverij Edu'Actief kijkt terug op een geslaagde tweedaagse. De aandacht voor het concept van Scoren.info voor Internationale Groothandel biedt inspiratie en nieuwe mogelijkheden om te bouwen aan een concept voor de opleidingen Detailhandel.
 
Wilt u meer weten over de methode Scoren.info voor Internationale Groothandel?
Ga naar www.scoren.info of bel voor meer informatie naar 0522 ' 235 235.