Kenteq en Edu’Actief ontwikkelen lesmateriaal vmbo PIE

07 juli 2016

Kenteq en Edu’Actief komen samen met nieuw lesmateriaal voor het beroepsgerichte vmbo-programma Produceren, Installeren en Energie (PIE). De kennis van Kenteq op het gebied van technisch vakmanschap in combinatie met de kennis van Edu’Actief over vmbo beroepsgericht heeft geleid tot een praktijkgerichte methode waarmee leerlingen kennismaken met de mogelijkheden binnen de elektro-, installatie,- en metaaltechniek. 

Kenteq biedt voor techniek-opleidingen op het mbo leerobjecten die de docent zelf kan arrangeren in Techniekstad. Hierdoor kan een leerlijn op maat gemaakt worden die perfect aansluit op de situatie en het onderwijs van het roc. De leerobjecten in Techniekstad zijn de basis geweest voor het nieuwe lesmateriaal voor het profiel PIE. Door de samenwerking ligt er straks een stevige doorlopende leerlijn vmbo – mbo.

Het nieuw ontwikkelde lesmateriaal maakt onderdeel uit van de brede vmbo-methode Edu4all. Deze methode biedt ook lesmateriaal voor de profielen Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Dienstverlening & Producten en Bouwen, Wonen & Interieur. Doordat alle materialen op dezelfde manier zijn opgezet, zijn alle materialen uitwisselbaar. Hierdoor kunnen leerlingen in het nieuwe beroepsgerichte vmbo ook uitstapjes maken naar andere beroepsgerichte profielen. De eerste onderdelen van de nieuwe methode zijn oktober 2016 beschikbaar.